Til tross for økende antall utekontroller og at Samferdselsdepartementet har kommet med en rekke strakstiltak, mener Statens vegvesen at de burde ha gjort enda mer. Dette gjelder også for bedriftskontroller. Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, venter på konklusjoner fra en arbeidsgruppe før ytterligere tiltak mot useriøs tungtransport vil bli gjort. 

– NLF setter trafikksikkerhet i høysetet og er enige i at det er mye å hente på økt kontrollinnsats. Ikke minst gjelder det opp mot tunge kjøretøy og f.eks. teknisk standard. Imidlertid kjenner vi ikke igjen den beskrivelsen fagleder Ringstad gir av virkeligheten der ute. Slik Ringstad uttaler seg, henger han ut en hel yrkesgruppe og mistenkeliggjør norsk transportbransje som om den er fylt med skurker. Det er en liten andel useriøse transportører der ute – de skal tas. Og vi ser at det er en økende andel useriøse utenlandske transportører – de skal tas. Norsk transportnæring er imidlertid i hovedsak en ryddig og skikkelig bransje. Det er ikke nødvendig å henge ut alle for å ta noen få, poengterer adm. direktør i NLF Geir A. Mo.
– Norsk næringsliv får den transportkvaliteten de betaler for, og staten får den transportkvaliteten de tillater på norske veier, avslutter Mo.

Les mer fra NTB-meldingen her