Sent onsdag kveld ble vegvesenet og politiet gjort oppmerksomme på et vogntog som vinglet under kjøring nær Åndalsnes. Det var en årvåken medtrafikant som hadde tipset om vogntoget, og heldigvis for det. Vegvesenet stilte seg opp på kontrollplassen og ventet, vogntoget kom men kjørte rett forbi. Vegvesenet fulgte etter og fikk sjåføren til å snu. 

Kontrollen viste at det var alvorlige tekniske mangler på tilhengeren slik at de svingbare akslingene ikke fungerte. Det var det som gjorde at hengeren vinglet. Sjåføren fikk kjøreforbud og 10 000,- i bot, halvparten fordi han prøvde å stikke av fra kontroll. I tillegg fikk han pålegg om å utbedre feilen, noe han gjorde straks siden han hadde alt nødvendig utstyr med seg for å ordne det. Både vogntog og sjåfør var registrert i et nordisk land. Les pressemeldingen her:

– Det er jo ganske utrolig å tenke på at sjåføren har kjørt rundt med en så alvorlig feil, men velger å ikke gjøre noe før han blir stoppet, sier adm. direktør Geir A. Mo i NLF. – Vi syns dette er en skremmende utvikling hvis holdningen er slik at man gir helt blaffen i trafikksikkerhet; det viktigste er å ikke bli tatt for da sparer man penger. Nå ble det i hvert fall ikke særlig billig for denne sjåføren, bemerker Mo tørt.
 

– At en henger vingler, merker man. Da gjør man noe med det, man kjører ikke rundt og leker med andres liv, sier Geir A. Mo. – At en henger vingler, merker man. Da gjør man noe med det, man kjører ikke rundt og leker med andres liv, sier Geir A. Mo.