EU-Kommissionen vil til våren holde en konferense om hvordan man kan bekjempe sosial dumping i det europeiske fellskapet.

– Dette er en sak som opptar både meg og kommisjonen, sier Bulc.

Mange henvendelser
Den nye slovenske kommissæren har på kort tid mottatt mange brev om sosial dumping i transportsektoren. Hun kan ikke avsløre hvilke tiltak hun ser for seg ennå, og viser til at problemene i første omgang skal avdekkes på konferansen.

Kommisjonen er nå i gang med å samle inn informasjon og synspunkter om den nye tyske loven om minstelønn – også på transportområdet.

– Dette er en lov som ikke står som en motsetning til saken om sosial dumping, slik hun uttrykker det.

Øst-vest konflikten
Sosial dumping oppstår ifølge Bulc der to vidt forskellige økonomier møtes.

– Vi må se hva vi kan få gjort. Dette er omfattende og gjelder innenfor godstransport, luftfart og på mange andre områder, sa hun.

Sören H Larsen Sören H Larsen

Oppmuntrende
Direktør Søren H. Larsen i Nordic Logistics Associations (NLA) synes kommisærens uttalelelser er oppmuntrende.

– Den nye kommisjonen har hatt litt trøbbel med å komme i gang. Det kostet Bulc et nederlag i Parlamentet i desember, da et stort flertal avviste hennes forslag om harmonisering av sanksjoner for overtredelser i veitransporten. Parlamentets argument var at det ikke var med tilstrekkelig om kampen mot sosial dumping i hennes saksutredning.

– Nå er det ut som at Bulc har oppfattet den beskjeden, og at hun har lært, sier Søren H. Larsen.

Styret i NLA skal forøvrig møte Bulcs stab en av de første dager for å drøfte nettopp sosial dumping og veitransport mer detaljert.