Saken som er omtalt i siste nummer av Svensk Åkeritidning og på akeritidning.se vekker oppsikt. Lastebileier og sjåfør Henrik Larsson fikk brev fra politiet hvor det fremkom at hans tømmerbil var knipset i en fotoboks utenfor Järvsjö i Hälsingland et par uker tidligere. Hastigheten vogntoget skal ha holdt, var ikke mindre enn 164 kilometer i timen.

- Hele situasjonen var merkelig, jeg lå jo i 78 kilometer i timen og fotoboksen reagerte verken på lastebilen som lå foran eller personbilen bak, forteller Larsson til Svensk Åkeritidning. Han finner ingen logisk forklaring på hvorfor boksen valgte å knipse akkurat hans vogntog.

Kan denne ha holdt 164 km/t? Vi tviler. Illustrasjonsfoto: Bo Maltanski / Trafikverket Kan denne ha holdt 164 km/t? Vi tviler. Illustrasjonsfoto: Bo Maltanski / Trafikverket

Greit å ha fartsskriver

- Jeg satt heldigvis i en lastebil, og fartsskriveren viser tydelig at jeg ikke kjørte for fort. Men hadde jeg kjørt en personbil ville det ikke vært like enkelt å bevise, sier han.

Fartsboten på 4 000 kroner slipper han selvsagt å betale. Og da gjenstår det bare for oss nordmenn å lure på hva som er sprøest - at svenskene har fotobokser som hevder at lastebiler kjører det dobbelte av maksimal hastighet, eller at dette bare medfører 4 000 kroner i bot?