Han er fylkesleder i Norges Lastebileier-forbund i Hordaland og er lei av at farlige vegstrekninger på Vestlandet ikke blir prioritert.
– Det er på høy tid å sette foten alvorlig ned, sier han til NRK.

Stengt
Halsøy sikter til rasproblematikken på E39 og nå spesielt til Romarheimsdalen. Flere ras har gjort at vegen ifølge Statens vegvesen ikke åpner igjen før tidligst tirsdag. For tungtransportørene betyr det lange omkjøringsveger.

For langt fra Oslo
Fylkeslederen er oppgitt og irritert og mener Vestlandet blir nedprioritert når det skal avgjøres hvilke strekninger som skal få penger til sikring og utbedring.

– Det er på høy tid å sette foten alvorlig ned og gi beskjed om at pengene må på plass. Men vi sitter for langt fra Oslo, de bryr seg ikke om det som skjer her i vest, tordner Halsøy.

«Når det faller ned en liten bru på E18,

så blir himmel og jord satt i bevegelse.»

Jan-Ove Halsøy
Fylkesleder i NLF, Hordaland

Forskjellsbehandling
Halsøy bruker håndteringen av kollapsen til Skjeggestad bru på E18 som eksempel på forskjeller mellom øst og vest.

– Når det faller ned en liten bru på E18, så blir himmel og jord satt i bevegelse for å fikse det. Her er det nedprioritert. Skråningene ved Romarheimsdalen hadde vært lett å rassikre, men våre folkevalgte bryr seg ikke om Vestlandet i det hele tatt, hevder Halsøy.

– Her må noen bare slenge de pengene på bordet som vi trenger for å få dette til. Vi kan ikke ha det sånn at folk skal sette liv og helse i fare for å kjøre på vestlandsveiene, legger han til.

Prioriterer riktig

Gunnhild Vangsnes. Foto Undi Torstensen/SVV Gunnhild Vangsnes. Foto Undi Torstensen/SVV

Seksjonsleder Gunnhild Vangsnes i Statens vegvesen er ikke enig og mener de har prioritert riktig.

– På E39 ved Romarheimsdalen har det ikke gått så store ras på veldig mange år. Vi hadde ikke forventet at raset skulle bli så stort at det skulle komme ned i vegbanen. Fram til nå er det ingenting som tyder på at dette området burde vært høyere prioritert. Rasfaren har vi vurdert som lav og moderat, sier hun til NRK.

Framover i køen
Hun forteller at rasene som har gått i Romarheimsdalen denne uken gjør at vegvesenet nå setter et høyere fokus på hovedvegen mellom sør og nord på Vestlandet. Hun er sikker på at rassikring av strekningen kommer til å rykke framover i vegvesenets prioriteringer etter det som har skjedd i vinter.