I desember i fjor kjøpte de halvparten av Tungbilskolen i Drammen. Det er ikke kjent hvor mye de har betalt for noen av disse oppkjøpene.

Som før
Både TKH og HT driver blant annet driver med førerkortopplæring og etterutdanning for sjåfører på tungbil. Bakgrunnen for samarbeidet er en del av TKHs strategi med nasjonale satsning på førerkort.

Halaas Trafikkskole som er eid av Trond Fjellgård Rasmussen skal fortsatt skal være aktivt med i driften av skolen. Skolen fortsetter driften under samme navn, og skal drive med de samme tjenestene som tidligere.

SOM FØR: Oppkjøpet påvirker ikke driften av Halaas. Foto: HT SOM FØR: Oppkjøpet påvirker ikke driften av Halaas. Foto: HT

Strategi
– For oss er dette et viktig strategisk valg som sikrer skolen og som gjør den til den fremste kompetanseleverandøren til gods- og anleggsbransjen på Nordmøre. I tillegg videreføres lokal kursvirksomhet med en tydelig nærhet til bransjen, sier Fjellgård Rasmussen.

– For TKH har det vært viktig å styrke sin posisjon i et område hvor Halaas Trafikkskole har levert førsteklasses tilbud og kursvirksomhet» Dette gjør at vi forsterker vår ledende posisjon som kompetanseleverandør til norsk transport, entreprenør og logistikkbedrifter, sier daglig leder Svein Ove Vetrhus i TKH. 

Norges Lastebileier-Forbund kjøpte i fjor 12,5 prosent av aksjene i TKH.