Vi skal til Sverge, E4, og tettstedene Langanland og Ulvaryd i Småland, til Agnetha Fältskog, Ingvar Kamprad og ikke minst Astrid Lindgrens barndomsrike.

To brekk

Det første brekket ble gjort natt til onsdag i forrige uke. Fangsten ble cirka 7.000 bokser til er verdi av 120.000 kroner, skriver lokalavisen Smålenningen.

Sist helg slo Red Bull-banden til igjen. 6.000 bokser verdt 90.000 kroner ble borte da.

Ifølge politiet skal ikke sjåføren fra Østerrike ha oppdaget noe som helst da han lå og sov i bilen. Tyvene hadde brutt plomberingen på tralla og forsynt seg grådig fra lasten.  I alt ble det borte tre av i alt 33 paller såkalt energidrikk ved «andre runde».

Stjeler shampo også
Politiet er oppgitte, og erkjenner at det er noen som blir utsatt for tyver nærmest hver eneste natt.

– De stjeler hva som helst. TV-apparater, og til og med shampo, forteller inspektør Wåge Lundgrehn i politiet i Ljungby, til Smalenningen.

Avisen skriver at det kan virke som at Red Bull er hard valuta i det svarte markedet i Småland. Vogntog som står parkert langs E4 og E6 i området er ekstra utsatte for tyveri.

Ingen spor
Ikke så mye som en tom boks, i håp om litt pant, har vært å finne. Polisen har ifølge lokalavisen ingen spor etter tyvene. Ingen har heller hørt eller sett noe som helst til Red Bull-banden.

– Det går sikkert an å selge Red Bullboksene svart. Det er jo mange bensinstasjoner og butikker som også selger dette, spekulerer politimannen.