Pressemelding

Sykkelrittet Styrkeprøven Trondheim – Oslo 19. – 21. juni.

Et av verdens største sykkelritt opptar mye plass mellom Trondheim og Oslo. Samtidig må gods- og busstrafikken få rulle fritt. Forskjellen i størrelse og hastighet mellom den myke og harde trafikanten er stor. Slikt kan det bli uhell av og Styrkeprøven ønsket på et tidspunkt å stoppe lastebilkjøring under rittet.

Konfliktløsning

Norges Lastebileier-Forbund skjønner at det er vanskelig for utenforstående å forstå hvordan sjåførenes kjøre- og hviletider fungerer og at transport av gods i Norge styres etter forskrifter, pålegg og åpningstider.

I stedet for å lage konflikt mellom ulike interesser har NLF inngått et samarbeide med Styrkeprøven.

Informasjon til NLF-sjåfører

Norges Lastebileier-Forbund vil sende ut SMS til sine medlemmer med oppfordring om at alle tungbiler, som ikke har et konkret transportoppdrag i rittets trase, bør bruke omkjøringsveger. NLF vil også informere om arrangementet og omkjøringsveger på nettsiden www.lastebil.no. 

Når det gjelder utenlandske transportører, håper lastebileierforbundet på hjelp fra myndighetene og kundene, slik at også utenlandske transportører og sjåfører får tilstrekkelig informasjon om det store sykkelrittet og de forskjellige traseene.

NLF og Styrkeprøven

– Det er en fantastisk innstilling og vilje Norges Lastebileier-Forbund legger for dagen når de oppfordrer, informerer, og i tillegg vil omdirigere sine sjåfører og biler under rittet, sier rittleder Morten Mørk.

– Sikkerheten er viktigst, men ingen av våre medlemmer ønsker å bruke lørdagen til å ligge i kø bak konkurrerende syklister. Det er klart at vi heller anbefaler alternative veier for å unngå forsinkelser, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. 

Styrkeprøven starter på fem forskjellige steder. Samtidig vil de som sykler hele veien fra Trondheim til Oslo befinne seg på veien i 36 timer.

 

Trondheim          19/6                     22:00-22:20        Turritt (36 timer)               

Trondheim          19/6                     04:40-06:39        Elite / Gruppe start

Dombås              20/6                     07:15                  Gruppe start

Lillehammer       20/6                     05:30-09:12        Gruppe start

Gjøvik                20/6                     11:00-11:35        Gruppe start

Eidsvoll              20/6                     14:00-15:05        Gruppe start

STOR OG LITEN: En av Norges mest håpefulle kvinnelig syklister, Thea Degvold, vil kjenne vindpresset fra passerende vogntog. Dette er blir mykt mot hardt. Ta hensyn! Foto: Tore Bendiksen STOR OG LITEN: En av Norges mest håpefulle kvinnelig syklister, Thea Degvold, vil kjenne vindpresset fra passerende vogntog. Dette er blir mykt mot hardt. Ta hensyn! Foto: Tore Bendiksen

KJØR HELLER ØSTERDALEN

Styrkeprøven starter fredag 19. juni, men den store hopen av syklister er i gang langs E6 fra Trondheim til Oslo klokken 10 – 16 på lørdagen 20. juni. De vil kjøre Trondheim, Sokndal, Oppdalsporten, Dombås, Kvam, Kvitfjelltunet, Biri, Totenvika, Stensby Sykehus, Kløfta, Ekeberg. 

Det beste rådet til syklisten:

En ydmyk, klok og glad syklist har det bra

Vis hensyn mot alle trafikanter. 

Du får tilbake det du gir

 

Det beste rådet til bilisten:

Hold avstand til syklisten foran og når du kjører forbi.

Husk vindfaktoren

Når du kjører forbi en gruppe møter du snart en ny gruppe