Han overtar vervet etter Christl Kvam.
Kvam sa i november opp jobben som regiondirektør i NHO for å bli fylkesmann i Oppland etter Kristin Hille Valla.

Var med på oppstarten
NLF med Tysnes i spissen var en av de store pådriverne for å etablere samarbeidsorganet i 2004. Han mener at forumet har vært en viktig pådriver for vegutbyggingen i Hedmark og Oppland siden oppstarten.

– I 2004 fikk våre fylker praktisk talt null kroner til vegutbygging. Nå er hele «Lotto-rekka» i ferd med å bygges ut. Det har vært stor aktivitet på 2,4,6 og 16 OG på riksvei 3 de siste åra, forteller 57-åringen fra Brumunddal.

Samarbeid avgjørende
Han mener dette viser at samarbeidet mellom fylkene i vegpolitikken har vært svært vellykket og helt avgjørende for at Hedmark og Oppland også framover skal stå sammen om vegprioriteringene.

– En av de viktigste oppgavene blir å kjempe for fortsatt stamvegstatus for E16 i Valdres. 4-felts veg mellom mjøsbyene er også svært viktig for hele Innlandet.  

– Dessuten er det trist at anleggsmaskinene stoppet på E6 i Stange i Hedmark. Det er heller ingen tvil om at både Vest-Oppland og Glåmdalen trenger bedre veger, sier den nyvalgte lederen med klare ambisjoner om å gjøre noe med det.

.

MEDLEMMER I VEGFORUM INNLANDET:
Næringslivets Hovedorganisasjon
Maskinentreprenørenes Forbund
Norges Automobil-Forbund
Landsorganisasjonen
Transportarbeiderforbundet
Transportfellesskapet Øst
Norges Lastebileier-Forbund