Det var i samband med at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Bård Hoksrud la fram de norske kravene til kompetanse for tungbilsjåfører på vinterføre at Larsen fikk et møte. Ambassadør Atle Leikvoll var også med.

Uformelt
Møtet ga en god anledning til å ha en uformell diskusjon om hvordan ministerens og NLFs ønsker om bedre krav til yrkessjåførers kompetanse for kjøring på norsk vinterføre skal fremmes.

–  Jeg kunne på vegne av NLA gi full støtte til ministerens arbeide. Vi drøftet forskjellige måter som NLF og NLA kan bidra for å fremme diskusjonen, forteller Søren H.  Larsen.

–  Det er viktig at vi forteller hele historien om hvor vanskelige og farlige de norske veiene kan være om vinteren. Ulykker som blokkerer veier og fjelloverganger koster både økonomisk og kan i verste fall kan koste menneskeliv.

Må skape forståelse
Det er på alle måter en god ide å sørge for at alle sjåfører som kjører på vinterføre i Norge har de kunnskaper og kvalifikasjoner som kreves for å mestre forholdene.

– Jeg vil på vegne av NLA og NLF gjøre mitt ytterste til å fortelle dette i Brüssel, og håpe at det kan skape forståelse og gi støtte til både Solvik-Olsen og NLFs agenda, lover NLA-direktøren.

Aktiverer apparatet
Nå vil han sørge for å få engasjert de nordiske lastebilorganisasjonene som har etablert seg i Brüssel de siste årene.

– Vi må skape en forståelse for at de norske forslagene er både rimelige og fornuftige, og at de ikke minst handler om trafikksikkerhet.

– Vi har et godt nettverk som dekker forskjellige regioner, representanter fra europeiske sjåfører, European Road safety Council, medlemmer av Europa-parlamentet og representanter fra andre lands regjeringer. Det handler om å skape forståelse for at bedre kunnskap er med til at skape bedre kvalitet for lastebilnæringen, og dermed bedre sikkerhet, mener Søren H. Larsen, NLFs mann i EU-hovedstaden.

Statsråd Solvik-Olsen og statssekretær Hoksrud hadde i går møter med representanter fra Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike og Latvia.

De møtte også EUs transportkommisær Violeta Bulc fra Slovenia.