Det svindleren muligens ikke regnet med, var at en av de potensielle kjøperne kjente bilen fra før. Hosmand Latif Rashid ante ugler i mosen og valgte å undersøke nærmere.

- Jeg har drevet med oppkjøp av lastebiler i mange år og vet hvordan en handel bør gå for seg. Denne selgeren virket ganske spesiell fra første øyeblikk, forteller Hosmand. Mannen, som kun identifiserte seg med navnet "Jensen", skulle ha 50 000 kroner for den 25 år gamle Volvo F16-bilen med vogn og det hele. Han påsto videre at lastebilen befant seg på tomta til en avdød bestefar i Trøndelag, men at han kunne frakte både bil og henger til Oslo-området. Dette skulle han visstnok få til med en lånt Viking-bergingsbil. Men bare hvis han fikk betaling på forskudd.

Widmes bil, en 1991 Volvo F16 Imperial 6x2, er godt kjent i entusiastmiljøet. Foto: Åge Widme Widmes bil, en 1991 Volvo F16 Imperial 6x2, er godt kjent i entusiastmiljøet. Foto: Åge Widme

Ringte nåværende eier

Da Hosmand ba om bilder av lastebilen, ble oppkjøperen enda mer skeptisk.

- Jeg dro med en gang kjensel på den. Da jeg googlet bildet, var det ikke lenger noen tvil. Jeg visste at dette var en totalrenovert Ekeri-bil som var solgt til Åge Widme.

Svindleren kunne sikkert ha valgt en mindre profilert lastebil, siden Widmes strøkne 1991 Volvo F16 er en av landets mest kjente show-lastebiler, utstilt blant annet på Transportmessen på Lillestrøm tidligere i år.

Da Hosmand tok kontakt med Åge Widme for å høre om bilen virkelig var til salgs, ble lastebileieren litt overrasket.

- Jeg kunne fortelle ham at det var den så absolutt ikke. Og i alle fall ikke til den prisen! Den er verdt minst ti ganger den summen, ler Widme.

Takket være Hosmands detektiv-arbeid, ble svindelen avslørt. Foto: Åge Widme / Stig Odenrud Takket være Hosmands detektiv-arbeid, ble svindelen avslørt. Foto: Åge Widme / Stig Odenrud

Bruk sunn fornuft

Svindelforsøket er nå politianmeldt. Widme anbefaler likevel lastebilkjøpere å være på vakt.

- Her gjelder det å bruke sunn fornuft. Hvis det virker for billig til å være sant, er det sannsynligvis det. Og penger skal aldri forhåndsbetales ved slike kjøp, avslutter lastebileieren.

Les også: Kortsvindlere stjal 5000 liter diesel