Lastebileiere har i årevis kjørt til og fra grustaket på Hovindsmoen på Jessheim i troen på at dette var en vei godkjent for 10 tonns akseltrykk. I følge flere vi har snakket med, er det heller aldri gitt bøter for overlast mellom 8 og 10 tonn. Men så en dag blir en sjåfør bøtelagt kraftig, fordi han kjørte med over 8 tonns trykk. Veien var kun godkjent for 8 tonn, mente Statens Vegvesen.

 

Reaksjoner

- Reaksjonene lot ikke vente på seg og vi ba umiddelbart om et møte med utekontrollen i SVV, forteller regionsjef J.Kristian Bjerke i NLF.

Fylkesleder i NLF Oslo & Akershus, Harry Nilsen,  ga i dette møtet klart uttrykk for hva vi mente om saken og at akseltrykket på veien måtte økes. Statens vegvesen stod imidlertid på sitt, og mente at de hadde handlet rett. Etter kontakt med avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i SVV Akershus, samt med Ullensaker kommune, gikk det imidlertid fortgang i saken.

 

Stod ikke i veilista

Kommunen bekreftet at den lille veistumpen fra vegstasjonen og inn til grustaket ikke sto i veilista. De snudde seg rundt og vedtok å formelt oppgradere veien til 10 tonn. Nils Audun Karbø i SVV bekreftet kun to dager senere at dette blir effektuert fra i morgen – 28 oktober.

- Dette er vi godt fornøyd med, selv om vi hadde unngått mye hvis SVV på Jessheim hadde håndtert dette bedre. Men nå er saken løst til beste for våre medlemmer, takket være rask innsats fra NLF, sier J.Kristian Bjerke.