- Den største feilen jeg har gjort er å ikke bli medlem av Norges Lastebileier-Forbund med en gang. Jeg skulle meldt meg inn da jeg drev med varebiler.

Det sier Trond Snesrud som i dag eier 95 prosent av Cargotron Transport AS. Bedriften som fikk Gaselleprisen i 2016 – og som i dag har 55 biler i drift. De er med andre ord en stor transportbedrift Trond Snesrud driver fra kontoret på Ryen i Oslo.

En bil fra Cargotron ruller ut fra Schenker sitt anlegg på Alnabru en tidlig morgen i mars. Foto: Jan Harry Svendsen En bil fra Cargotron ruller ut fra Schenker sitt anlegg på Alnabru en tidlig morgen i mars. Foto: Jan Harry Svendsen

Fikk kjenne finanskrisen på kroppen

Men veien hit har ikke vært enkel. Allerede i 2003 så Cargotron dagens lys. Da kjørte Trond varebil. Og han har hatt sine leveranser av pakker i Oslo og omegn opp gjennom årene. På det meste hadde han rundt 30 varebiler i drift og fremtiden så lys ut. Men så klappet verdens bankvesen sammen og finanskrisen var et faktum.

- Etter finanskrisen var det tøft, medgir Snesrud som var nødt til å parkere mange av  varebilene. I en tid drev han eiendomsutvikling og solsenter ved siden av for å få endene til å møtes.

Det lille ”våpenskjoldet” avslører at bilen kommer fra Cargotron. Foto: Jan Harry Svendsen Det lille ”våpenskjoldet” avslører at bilen kommer fra Cargotron. Foto: Jan Harry Svendsen

God partner i NLF

Det er transport som driver Snesrud. I 2012 søkte han om sitt første løyve på lastebil og Cargotron Transport AS var et faktum. Siden da har veksten vært enorm, noe også Gaselleprisen beviser.

- Jeg fikk med meg Mindaugas Rekstys på laget. Han sørget for rekruttering av sjåfører og han eier i dag fem prosent av firmaet, sier Snesrud.

- Vi har vært inne i en voldsom vekstperiode og det er ikke til å legge skjul på at vi også har hatt voksesmerter. Med NLF i ryggen føler jeg meg likevel sikrere på det jeg gjør. Det er helt unikt å ha en organisasjon i ryggen som står for seriøsitet og profesjonalitet. NLF er kort og godt en svært god partner, og jeg burde ha meldt meg inn tidligere, sier Snesrud.

Mindaugas Rekstys og Gro Mekiassen er ansatt i CargoTron og trives godt. Her fra NLFs Tariff- og arbeidsgiverkonferanse tidligere i år. Foto: Stein Inge Stølen Mindaugas Rekstys og Gro Mekiassen er ansatt i CargoTron og trives godt. Her fra NLFs Tariff- og arbeidsgiverkonferanse tidligere i år. Foto: Stein Inge Stølen

Fra uorganisert til nestleder på få måneder

Han ble medlem i NLF ved årsskiftet etter at han ble anbefalt å melde seg inn av Transportkompetanse, hvor han var totalkunde. I dag er Trond også nestleder i NLFs fylkesavdeling i Oslo & Akershus.

- Vårt fokus nå er på å drive ansvarlig og å få orden på den daglige driften. Det jobber vi knallhardt med, sier Snesrud.

Han mener NLF-medlemskapet er verdt hver krone.

- Det er svært viktig å ta tak for å følge lover og regler, og NLF er en partner som hjelper meg å drive seriøst. Hos NLF får jeg profesjonell hjelp og jeg bruker dem som konsulenter. De hjelper meg i det daglige og til en pris som er mer enn overkommelig, sier Snesrud.

Les også: Pizzaekspress med trafikksikkerhetspris