"Vanligvis pleier vi å slokke brannene på stedet. Men i går tok vi like greit hele brannen med oss!"

Det skriver Oslo brann- og redningsetat på sin Facebookside denne uken.

Hendelsen det vises til startet litt før klokken 20.00 onsdag, da 110-sentralen fikk melding om brann i en komprimator-container på Ensjø.

I innlegget skriver etaten videre:

"Da mannskapene fra Bryn brannstasjon kom til stedet brant det heftig, og røykdykkerne gikk raskt i gang med slokkingen. De slo ned flammene, men likevel ulmet og brant det inne i det sammenpressede avfallet i containeren. For å slokke brannen ordentlig, var det derfor nødvendig å tømme alt innholdet ut på bakken, for deretter å dusje det med vann."

Kortesje med ulmebrann på planet

Dette var imidlertid en lite ønskelig løsning siden dette foregikk midt i tettbebyggelsen på Ensjø. Derfor bestemte de seg i stedet for å løse utfordringen med kreativitet: De hentet inn en av etatens krokløftere og lastet opp containeren. Slik kunne den fraktes til et sikkert sted, der tømmingen og slokkingen kunne foregå. Brannbilene kjørte i kortesje til et avfallsanlegg utenfor Oslo for å fullføre jobben.

Hvis det er noen som knipset et bilde av den noe originale kortesjen på E6, med ulmebrann og det hele, tar vi gjerne imot dette på epost  sis@lastebil.no.

Les hele Facebook-innlegget her