– Under den tradisjonsrike Arendalsuka i midten av august åpner vi portalen www.fairtransport.no for transportkjøpere, som da kan gå inn og enkelt søke opp, lese om og komme i kontakt med medlemsbedrifter som oppfyller Fair Transport-kravene. På den måten kan en være helt sikker på at man bestiller transport fra de aller beste i klassen, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Onsdag 14. august klokka 15:00 braker det løs i Samferdselsteltet på Arendalsuka. Da trykker samferdselsminister Jon Georg Dale «på knappen» og setter i gang næringens første kvalitetsordning for tilbud og etterspørsel etter ansvarlig transport.

– De siste årene har vi arbeidet hardt for å komme hit, og nå er endelig denne viktige milepælen nådd. For NLF vil dette virkelig være en historisk markering, sier NLF-direktøren.

Ingen hvilepute, men løpende kvalitetskontroll

Han er stolt over å kunne presentere merkeordningen som kvalitetsbevisste transportkjøpere og forbrukere kan se etter når de vil sikre at deres forbrukermakt bidrar til ordnede forhold i transportnæringen.

– Gjennom nettportalen FairTransport.no skal ansvarlige transportkjøpere finne ansvarlige transportører som leverer dokumentert kvalitet.

På lanseringen 14. august får du muligheten til å lære mer om hva kvalitetsprogrammet innebærer: Hva kreves for at en bedrift sertifiseres? Hvordan kan dette brukes som et verktøy av den enkelte transportkjøper for å bidra til en sunn transportnæring? Og, ikke minst - hvordan sørger man for at dette ikke blir en hvilepute, men fungerer som en løpende kvalitetskontroll for den enkelte bedrift?

Det hele avsluttes med den offisielle åpningen av nettportalen, som utføres av samferdselsminister Jon Georg Dale.

For mer informasjon og komplett program, klikk her!