En transporttjeneste som leveres av en lovlydig, seriøs og ærlig transportør bidrar til en sunnere lastebilnæring. Det er bra både for transportørene, for transportkjøperne og for hele samfunnet forøvrig. Gjennom Fair Transport-satsingen ønsker Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Sveriges Åkeriföretag (SÅ) å hjelpe transportbedrifter til å dokumentere sitt kvalitetsarbeid, og samtidig gjøre det lettere for transportkjøpere å finne de mest seriøse leverandørene på markedet.

Ved hjelp av barometer-funksjonen kan man se hvordan det står til med forskjellige parametere, både i bedriftene generelt og i hvert enkelt foretak spesielt. Foto: Skjermdump, www.fairtransport.se Ved hjelp av barometer-funksjonen kan man se hvordan det står til med forskjellige parametere, både i bedriftene generelt og i hvert enkelt foretak spesielt. Foto: Skjermdump, www.fairtransport.se

«Tar tempen» på Fair Transport-bedriftene

Gjennom portalen Fairtransport.no kan norske vegtransportbedrifter gjennomføre sertifiseringsprosessen etter kriterier satt i Fair Transport-programmet. Nå er også det svenske motstykket Fairtransport.se lansert. Denne siden inneholder de samme funksjonene, samt et spennende barometer som henter ut statistikk og data fra samtlige registrerte transportbedrifter. 

Barometerfunksjonen vil også bli tilgjengelig på Fairtransport.no når søkemotoren lanseres i august.

Les også: Bli en Fair Transport-bedrift i dag!