Med Pers bortgang har NLF-familien mistet en av sine mest markante og engasjerte personer. Hele Pers karriere har vært knyttet til godstransport og lastebiler. Han startet i 1971, først med sommerjobb i 3 ½ år som sjåfør i Svensrud Transport. Fra sjåførjobb gikk han videre til Østlandet Forsikring på Hamar, der han solgte lastebilforsikringer med LIfas, Lastebileiernes Innkjøpsforretning AS. Dette var forløperen til det som i dag er «IF-avtalen», som NLF har hatt med If forsikring i snart femti år. Per var med helt fra begynnelsen i dette samarbeidet.

Etter åtte år i forsikring var han innom ulike roller innen salg og drift av utstyr til og drift av transportforretning før han igjen fant sitt yrkesmessige hjem i Svensrud Transport. Der var han i hele 26 år, først som driftssjef og senere 19 år som daglig leder. Til NLF på sentralt hold ble han valgt inn i forbundsstyret i 2006 og som forbundsleder i 2008, et verv han hadde frem til han gikk av på Landsmøtet i Alta i 2016. Da ble han også tildelt NLFs fortjenestemedalje i gull for sine mange år som tillitsvalgt. Hans alder tilsa pensjonisttilværelse, men det passet ham dårlig. Året etter var han tilbake som fylkesleder i NLF Buskerud, et verv han hadde inntil sin død.

Tidligere i år ble han også valgt som leder i det første «Viken-rådet» som skal forberede sammenslåing av NLF-avdelingene i Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud til et NLF-Viken. Dette var en oppgave han var svært opptatt av, men dessverre ikke fikk anledning til å fullføre. Per var en engasjert og kunnskapsrik leder i NLF med tydelige krav og meninger om hvordan norsk godstransports rammevilkår skulle formes. «Like konkurransevilkår», var hans mantra i enhver sammenheng.

Tidligere i sommer mistet Per sin kone gjennom to tiår, Anne-Lise, også hun etter kort tids sykeleie. Dette var et hardt slag for ham. Kort tid etterpå ble han diagnostisert med alvorlig kreftsykdom og ble umiddelbart operert. Han gjøv løs på oppgaven med å bli frisk med sedvanlig energi. Allerede noen dager etter operasjonen ledet han styremøte i NLF Buskerud og var lenge optimistisk med hensyn til det å bli frisk. Han forsøkte å fylle sin siste sommer med positive ting som turer på den nyinnkjøpte hytta på fjellet og bilturer med sin kjære hund Bayaz. Sykdommen lot seg imidlertid ikke stoppe og for kort tid siden fikk han den tunge beskjeden om at videre behandling ikke hadde noen hensikt. Sine siste dager tilbrakte han under smertelindring på lindrende enhet hjemme i sitt kjære Mjøndalen.

Vi bøyer våre hoder i respekt for den gode innsatsen han la ned og lyser fred over hans minne.

Tore Velten, forbundsleder NLF

Geir A. Mo, administrerende direktør NLF