Det var den internasjonale veitransportunionen IRU som for et par år siden opprettet IRU Akademiet. Hensikten var å skape en felles, europeisk standard på utdanningen til lastebileier. Spesielt var man opptatt av dette i forbindelse med de nye landene fra øst, som står for tur til å bli medlem av EU.
Fem opplæringssentra ble akkreditert på septembermøtet; CETM-CEFTRAL fra Spania, IWT-ITR fra Belgia, KazATO fra Kazakhstan, Latvijas Auto fra Latvia og altså Norges Lastebileier-Forbund.
Det er hele den norske løyveutdanningen som på denne måten har blitt akkreditert etter europeisk standard. Akkrediteringen kom på plass etter at IRUs representant hadde vært hos NLF og foretatt en grundig gjennomgang av den norske modellen, for å sjekke at den imøtekommer IRUs krav.
De sa rett ut at de var imponert over den norske løyveutdanningen. Den er antakelig den mest omfattende i Europa, og spesielt mente IRU det er positivt at den er tatt opp som en del av det offentlige utdanningssystemet. Av den grunn, deltok også en representant for Samferdselsdepartementet på en del av møtet her i Oslo og redegjorde på vegne av norske myndigheter.
NLF ser det som viktig å være tidlig ute med å sikre at norske lastebileiere ikke skal bli oppfattet som et kunnskapsmessig "B-lag" i det frie, europeiske transportmarkedet.