Det skjer raskt. Den første dagen av ferien slapper du ikke helt av. Du har ennå jobben og stresset i kroppen og oppfører deg deretter. Er likesom litt travel og opphengt i pliktene ennå. Men etter et par døgn skjer det: Du slapper av, og hjernen blir til graut. Prestasjonene på PC blir deretter. Og det er lett å forstå med det livet vi fører. Hør bare litt om dagen i dag:

Vi våknet klokka ni av at en annen båt startet motoren. Dermed var det å ta skipshunden under armen og klatre opp på dekk og se på avreisen. Det var venner av oss, så litt trist. Men ikke verre enn at vi kom oss etter et bad. Vi målte 23,8 grader i vannet, og det er godt i kroppen. Da smaker det ypperlig med "Knektens frokost" etterpå. Knekten er båten, og frokosten er slik:

Tykke, små pannekaker. Bacon. Maple syrup. Sitronsaft. Te med melk. Inntatt på dekk med sol over det hele. Godt!

Seilturen etterpå var helt grei; lite sjø, mye vind og sol hele veien. Vi har kommet oss i land på Føynland ved Nøtterø, og nå blåser det frisk bris til liten kuling. Fremdeles med sol så det holder. Vi har nettopp har hatt middag, som var slik:

Kyllinglår med paprika, løk og hvitløk. Kokte, nye poteter med dill. Salat. Rødvin og vann (lunkent). Alt laget av Skipperens hustru, mens skipshunden imiterer en sengeforlegger. Nå vasker mannskapet opp, og vinden synger fremdeles i riggen. Er det noe rart at grauten invaderer hjernen?

Kjære leser, spesielt hvis du er en av lastebilfolket: Jeg håper også du kan ta litt fri og nyte sommeren. Gjør det! Stopp i alle fall og kjøp deg en kurv jordbær. Snus ut i lufta og kjenn om det lukter sommer. Legg deg i en fluktstol hvis du kan og smak på sommeren. Det er et helt år til neste gang!