Les Erik Hundhammers innledningforedrag
Etter et hektisk og turbulent fjorår, ble det et rolig møte uten saker som satte gemyttene i kok. Et viktig tema dette året, er NHO-tilslutningen og det faktum at bare et lite antall NLF-medlemmer har meldt seg inn i hovedorganisasjonen. Dette ble tatt opp spesielt i et seminar dagen før representantskapsmøtet, slik at deltakerne fikk god anledning til å gjennomdrøfte forholdet.

Stortingsvalg til høsten
I sin innledningstale til representantskapet, minnet forbundsleder Erik Hundhammer blant annet om at våre viktigste og mest utadrettede aktiviteter i høst vil dreie seg om Stortingsvalget. I den forbindelsen sa forbundslederen: -Alle fylkene har fått tilsendt materiell som kan brukes i det politiske arbeid før valget. Materiellet viser hva de enkelte partier mener om våre saker. Dersom vi skal få våre spørsmål løst, må de bli stilt og diskutert. Vi må sørge for at vi stiller dem over hele landet, og vi må få andre også til å stille dem. Våre saker er viktige for norsk næringsliv.

Det er i et slikt perspektiv at vi skal fortsette arbeidet som en aktiv næringsorganisasjon som er opptatt av samferdselspolitikk, rammebetingelser med avgiftspolitikk og lønnsomhet.

Disse faktorene er helt avgjørende for at vi skal kunne skape lønnsomme bedrifter med gode og sikre arbeidsplasser. Da blir spørsmålet om rekrutteringen løst, og vi vil ikke ha problemer med å beholde sjåførene. Dessuten vil vi gjennom et slikt arbeid også legge til rette for at nye transportører kommer inn når noen slutter. Og det er viktig hvis norsk transportnæring skal overleve.