Regjeringens har foreslått endringer i bilansvarsloven og i loven om forsikringsvirksomhet. Endringene betyr at EUs bestemmelser på dette området blir innført i norsk lovgivning, i tråd med EØS-avtalen.

Informasjonssenter opprettes
EU-bestemmelsene og de foreslåtte endringene vil bety at det i hvert EØS-land skal opprettes et informasjonssenter som skal sikre at nødvendige opplysninger blir gjort tilgjengelige for den skadelidte, slik at erstatning kan kreves. Slike nødvendige opplysninger omfatter navn og adresse til skadevolders forsikringsselskap og selskapets skadebehandlingsrepresentant.

Den nye ordningen fører også til at den skadelidde får rett til å fremme direkte krav mot den ansvarliges forsikringsselskap.

Egen representant
Ifølge forslaget må forsikringsselskaper i EØS-området som tegner ansvarsforsikring for motorvogn oppnevne en skadebehandlingsrepresentant i hvert enkelt EØS-land. Denne representanten skal ha fullmakt til å representere forsikringsforetaket fult ut, og representanten skal også ha fullmakt til å imøtekomme den skadelidtes krav.