Nå har den nederlandske lastebilsjåfør som ga blaffen i norske fartsgrenser i over 13 måneder gått i politiets garn.

Tok vogntoget
Sør-Trøndelag politidistrikt har tatt arrest i vogntoget til boten på 40.000 kroner er betalt.

– Vi har også tatt fra mannen førerkortet i ett år og ni måneder, forteller politiadvoklat Erlend Hjulstad Nilsen til lastebil.no.

VINSTRA: I denne fartsboksen på Vinstra ble han knipset i 77 km/t i 50-sonen. Foto: Statens vegvesen VINSTRA: I denne fartsboksen på Vinstra ble han knipset i 77 km/t i 50-sonen. Foto: Statens vegvesen

Andre gang på tre uker
6. juni tok lensmannen på Frøya en litauisk lastebilsjåfør som hadde blitt tatt i 29 ganger i fotobokser over hele landet. Også den gangen tok politiet i Trøndelag beslag i kjøretøyet som sikkerhet for at boten på 65.000 kroner ble betalt.

– Det boten er betalt nå og lastebilen er frigitt, forteller politijuristen.

Etterlyst
Klok av skade og lei av at flere utenlandske trailersjåfører ikke respekterer norske fartsgrenser etterlyste politiet i Trøndelag nederlenderen 25. juni.

Samme dag ble mannen i 30-årene ble pågrepet av politiet i Vestfold da han kjørte på en personbil bakfra i Tønsberg. Da politiet i Vestfold fant ut hvilken fangst de hadde gjort havnet mannen på vann og brød i politiets arrest.

– Da lastebilsjåføren ble tatt i Tønsberg hadde han heller ikke skive i bilen, forteller Hjulstad Nilsen.

Slikt sett så må han stå til ansvar for 11 straffbare forhold i Norge, ni fartsovertredelser, trafikkulykken i Tønsberg og kjøring uten skive.

LES OGSÅ: VOGNTOG OG TO PERSONBILER KOLLIDERTE

KNIPSET NI GANGER: Dette er synderegisteret til nederlenderen. KNIPSET NI GANGER: Dette er synderegisteret til nederlenderen.

Avskrekkende
Politiadvokat Hjulstad Nilsen forsikrer om at vogntoget nå er i trygg forvaring hos Falck. Han roser politiet i Vestfold som har gjort en formidabel innsats. Nå er det han som følger opp saken, forbereder tiltale og rettssak.

–  Jeg håper dette har en avskrekkende effekt. Det er ikke bare å komme til Norge og gi blaffen i fartgrensene, poengterer han og garanterer at de fortsatt kommer til å være faste i klypa mot slike sjåfører.