Det kan utvilsomt fremstilles spekulativt, men Søndergaards motiver er både edle og kreative. Line er elev ved Høyskolen i Oslo der hun tar fotojournalistikk på andre året. Å overnatte med ukjente lastebilsjåfører, intervjue dem, og ikke minst ta bilder av dem mens de sover er hennes masteroppgave.

Unike bilder

Noen av disse bildene blir denne helgen utstilt i hengeren på «the Bandit» - Erik Graaruds motivlakkerte ekvipasje.  

- Jeg forsøker å lage en tilstandsrapport. Korte historier om levestandarden for norske lastebilsjåfører, vise sider av hans (og hennes) hverdag, som ikke folk flest har sett.

- Det sover tross alt en god del personer rundt omkring i det norske landskapet, vi tenker ikke på dem, men det er et ganske ensomt og spesielt liv, smiler den usedvanlig sympatiske 27-åringen.

Line kjører landet rundt i egen bil. På dagtid følger hun etter vogntog, men hun konsentrerer seg mest om hviletiden. Da banker hun på og spør om å få lov til å komme inn i hytta. Passer det slik blir hun værende over natten. Line snakker, lever og sover med gutta. Snart settes kursen nordover.

Slik bur dei der

Jeg kjenner ingen som ikke har klare assosiasjoner til stor bil og barsk kar, men det er ganske få som er sånn. Lastebilsjåfører er usedvanlig reflekterte og oppdaterte mener hun.

- De hører mye radio gjennom dagen, og får med seg alt av nyheter. Samtidig får de god tid til å gjøre refleksjoner, til å tenke.

Line smiler, og snur seg mot ett av bildene i hengeren.

- Han er en ganske reflektert lastebilperson, som sa til meg: Man skal leve livet sitt med en stor frontrute – og et lite speil. Se mest fremover, og kaste et blikk bakover. For hvis man bruker for mye tid til å se i speilet, så risikerer du å krasje rett inn i framtiden din.