Det viser en fersk analyse fra Statens vegvesen.
I kampanjen «Ungdom og fart» trekker vegvesenet parallellen mellom umodenhet og det å kjøre for fort. Nå vil de få særlig unge gutter til å ta avstand fra slik oppførsel i trafikken.

To av tre er gutter
27 trafikanter i alderen 18-24 år døde i trafikkulykker i 2013. 2/3 av disse var gutter. Så langt i 2014 har 14 trafikanter i alderen 18-24 år omkommet i trafikken.

Fart dreper
I løpet av de fem siste årene utgjør fartsulykker 55 prosent av alle dødsulykker hvor bilførere i alderen 18-24 år er involvert. Ulykker med ekstremfart – som er godt over fartsgrensen - utgjør 30 prosent av alle dødsulykkene og i 54 prosent av fartsulykkene.

– De unge guttene er nøkkelpersoner for å få ulykkestallene til å fortsette å synke. Heldigvis har antall unge som er drept i trafikkulykker fått betraktelig ned de siste årene. Vi ønsker å forsterke den positive trenden, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

Ny kampanje
Statens vegvesen og politiet har nå startet «Ungdom og fart»-kampanjen, som skal bidra til å gjøre det sosialt uakseptabelt blant unge gutter å kjøre for fort.

Høy fart er ikke bare et ungdomsproblem. I alle dødsulykker de fem siste årene utgjør fartsulykker 37 prosent. Ulykker med ekstremfart utgjør 13 prosent av dødsulykkene.
Vegvesenets ulykkesanalyser for 2013 viser at ni av ti av de omkomne i aldersgruppen 18-24 år i fartsulykker er menn.

SE MER PÅ KAMPENJESIDEN TIL STATENS VEGVESEN