Det er Per Olaf Lundteigen på Sps buskerudbenk som ikke er tilfreds med handlingsevnen og fremdriften til den blå-blå regjeringen.

– Regjeringen må rydde opp og sørge for at utenlandske transportselskap må betale moms. Siden regjeringen ikke har gjort jobben, må Stortinget ta stilling til om denne «statsgodkjente momsunndragelsen» skal fortsette, sier Lundteigen til NRK i Sogn og Fjordane.

Sammen med Arbeiderpartiet fronter Lundteigen og Sp nå denne saken i Stortinget.

Taper milliarder
NLFs fylkesleder i Sogn og Fjordane, Rolf Olav Tenden, sier til NRKs lokalkontor at dette handler om at de utenlandske transportselskapene ikke betaler moms for kabotasjekjøring i Norge.

Rolf Olav Tenden. Foto: Privat Rolf Olav Tenden. Foto: Privat

– Norge taper milliardbeløp hvert år, hevder Tenden.

Han er glad for at Ap og Sp nå tar tak i dette problemet som i realiteten gir utenlandske selskaper en konkurransefordel.

– Vi i transportnæringa har hatt stort trykk på få gjort noe med den transporten som foregår i Norge av utenlandske transportører, men som ingen har kontroll med, sier Tenden til NRK.

Vil ha bedre kontroll
Ap og Sp vil skjerpe kontrollene for å hindre skatteunndragelser. De peker på at staten hvert år taper milliarder på at utenlandske transportører med oppdrag i Norge ikke betaler moms.

Sverre Myrli. Foto: Stortinget Sverre Myrli. Foto: Stortinget

–Dessverre ser vi at ei rekke useriøse utenlandske aktører innen gods- og persontransport lar være å betale merverdiavgift. Dette er ødeleggende for konkurransevilkårene i transportnæringen, sier Sverre Myrli (Ap) i en felles pressemelding med Sp.

.

ANDRE SAKER:

Mistet to hjul i fart

Semitrailer feide borti to biler

46 tatt for ulovlig kjøring på veiskulder

Norges mest drivstoffeffektive sjåfør

Enighet om E18 trase gjennom Bærum

Tesla SUV kommer i 2015