Lastebilene tilhører det svenskeide firmaet Uno Jonssons Åkeri AB, men ble stjålet fra bedriftens vaskehall på norsk side av grensen rundt klokken 02:00 natt til lørdag. GPS-sporet indikerte at bilene ble flyttet over til Sverige før signalet forsvant rundt 03:30 på natten.

Politiet gikk ut med etterlysning på Twitter. Foto: Skjermdump Politiet gikk ut med etterlysning på Twitter. Foto: Skjermdump

På litauiske skilter i Sør-Sverige

Både politiet, NLF og deleier Tommy Jonsson la ut etterlysninger i sosiale medier. Etter over et døgn uten gode ledetråder, kom det inn et tips fra en lastebilsjåfør i Olofstrøm sør i Sverige. Han hadde observert en trekkvogn som minnet om bilen på bildene, men uten firmaets reklamer og med litauiske registreringsskilter.

- Det ble bekreftet at dette var vår bil. Politiet satte ut spanere, men ingen dukket opp. Deretter ble den hentet med bergingsbil, forteller Jonsson.

Observert ombord på Litauen-ferge

I løpet av dagen har det kommet inn flere tips vedrørende den andre lastebilen.

- Vi har fått meldinger om at den er observert på vei ombård på fergen i Karlshamn lørdag kveld, sier Jonsson.

DFDS-fergen går i skytteltrafikk til havnebyen Klaipeda i Litauen og forlater kaien 19:00 hver dag.

- Lastebilen befinner seg derfor sannsynligvis i Litauen nå, sier han.

Siden den andre lastebilen ble funnet påmontert falske litauiske skilter, er det mye som tyder på at dette kan stemme. Dette er ikke første gangen organiserte bander henter lastebiler i Norge og frakter disse hurtig og effektivt til Øst-Europa.

Fortsatt savnet: Denne lastebilen ble observert ombord på båten fra Karlshamn til Klaipeda og befinner seg sannsynligvis i Litauen nå. Foto: Privat Fortsatt savnet: Denne lastebilen ble observert ombord på båten fra Karlshamn til Klaipeda og befinner seg sannsynligvis i Litauen nå. Foto: Privat