Det latviske selskapet Kreiss har i lengre tid utført grensekryssende transport for logistikkgiganten ColliCare. Lastebil.no har gjennom året fulgt en rekke saker både hos Arbeidstilsynet og Statens vegvesen knyttet til Kreiss, hvor det er avdekket at sjåførene ikke avlønnes etter gjeldende lover og regler ved utførelse av kabotasjetransport i Norge.

– Ikke akseptabelt

ColliCare oppgir til Lastebil.no at de ikke benytter Kreiss til kabotasjekjøring i Norge, kun grensekryssende transport. Men da en Kreiss-lastebil denne uken ble involvert i en rekke hendelser i et boligfelt på Skedsmo, rant begeret over også for ColliCare. Det viste seg nemlig at sjåføren hadde 1,4 i promille, ifølge VG.

– Hendelsen er et brudd på avtalen med underleverandøren og som følge av dette avsluttes samarbeidet formelt. Ny løsning vil være på plass innen kort tid.
Vi beklager på det sterkeste det beboerne på dette boligfeltet ble utsatt for i forbindelse med hendelsen, skriver Skjervold i en pressemelding i sammenheng med avtaleoppsigelsen.

Les også: Kreiss-direktør sier opp midt i tilsynskaos