– Vi arbeider selv for å holde barn trygge i trafikken gjennom Venner på veien. Det føles godt å kunne bidra også for de barna som på grunn av sykdom eller skade må oppholde seg på sykehus i kortere eller lengre tid, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten.

I hele 2018 har foredragsholdere og bidragsytere mottatt et bevis på pengebidrag til Sykehusklovnene i stedet for blomster ved deltakelse på NLF-arrangementer. I tillegg har NLFs samarbeidspartnere erstattet de tradisjonelle romgavene til bidragsytere under NLFs landsmøte med bidrag til Sykehusklovnene. Nå har Norges Lastebileier-Forbund (NLF) overrakt sluttbeløpet for 2018, som endte på 35 000 kroner. Tradisjonen vil fortsette i 2019.

Forbundsleder Tore Velten forteller at Sykehusklovnene vil motta økonomisk støtte fra NLF også i 2019. Foto: Stein Inge Stølen Forbundsleder Tore Velten forteller at Sykehusklovnene vil motta økonomisk støtte fra NLF også i 2019. Foto: Stein Inge Stølen

Oppfordrer alle til å bidra

– Sykehusklovnene mottar ingen offentlig finansiering og er helt avhengig av den fantastiske støtten vi får fra privatpersoner, organisasjoner og bedrifter. Vi hadde ikke klart dette uten dere, forteller daglig leder i Sykehusklovnene, Nina Elisabeth Eidem. 

NLF oppfordrer både bedrifter og enkeltpersoner til å vurdere pengestøtte til Sykehusklovnene. Alle monner drar og selv små summer kan tilby store gleder for barn i en vanskelig situasjon. Man kan gi alt fra 150 kroner som en enkeltsum til et valgfritt beløp i et fast, månedlig bidrag.

Sykehusklovnene mottar ingen offentlig finansiering og er avhengig av økonomisk støtte fra privatpersoner, organisasjoner og bedrifter. Foto: Sykehusklovnene Sykehusklovnene mottar ingen offentlig finansiering og er avhengig av økonomisk støtte fra privatpersoner, organisasjoner og bedrifter. Foto: Sykehusklovnene

Slik gjør du:

Gå inn på nettsiden www.sykehusklovnene.no og trykk på «Slik kan du bidra». Der finner du Vipps-nummer, kontonummer, SMS-betaling, samt forslag til hvordan du selv kan lage en innsamlingsaksjon til Sykehusklovnene eller etablere et bedriftssamarbeid.

Om Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon som ble stiftet i 2001. Med 40 profesjonelle skuespillere reiser de rundt på sykehus over hele landet og sprer glede til barn som er innlagt både på korte og lengre sykehusopphold. Takket være blant annet støtte fra bedrifter og organisasjoner har Sykehusklovnene firedoblet antallet besøk de siste fem årene. I 2017 hadde Sykehusklovnene over 18 500 møter med syke barn mellom 0 og 18 år.

Les mer på Sykehusklovnenes nettsider