Arrangementet "Lastebilens dag" har vokst fra år til år både i størrelse og popularitet. Ansvaret alterneres mellom de lokale NLF-foreningene i henholdsvis Odal, Gausdal og Nord-Gudbrandsdal. I fjor gikk "Lastebilens dag" på Kongsvinger, mens i år returnerer arrangementet til Tretten.

Men i 2018 er ikke én dag nok. Derfor inviterer arrangørene iGausdal og Gudbrandsdal Lastebileierforening til "Lastebilens dager" 11. og 12. mai på Stavsplassen.

- I år har vi satt spesielt fokus på de minste entusiastene. Det blir mange barneaktiviteter, blant annet juniorutstilling og modellbilutstilling, blindsonedemonstrasjon og filmfremvisning, forteller arrangementsansvarlig Grethe Dalbu.

Lastebilens Dag har alltid vært godt besøkt. Her er lastebilfamilien Engom/Solberg innom i 2016. Foto: Jan Harry Svendsen Lastebilens Dag har alltid vært godt besøkt. Her er lastebilfamilien Engom/Solberg innom i 2016. Foto: Jan Harry Svendsen

Pub, trubadur og rikholdig utstilling

Hun har samtidig ikke glemt de voksne.

- Både fredag og lørdag blir det pub med servering. På fredagen har vi også hyret inn trubadur som skal sikre god stemning utover kvelden, sier Dalbu.

En rik flora av utstillere sikrer allsidighet under arrangementet. 

- Her er det noe for alle. Vi har fått med oss de "fire store", Scania, Volvo, Mercedes-Benz og MAN. Alle stiller med kjøretøy og egne stands. I tillegg har vi med oss påbyggere, tilhengerspesialister og utstyrstilbydere i alle kategorier. Det blir også bruktbilutstilling, så hvis du er ute etter noe nytt, er det bare å ta turen!

Det blir utstilling av både nytt og gammelt på Stavplassen. Arkivfoto: Jan Harry Svendsen Det blir utstilling av både nytt og gammelt på Stavplassen. Arkivfoto: Jan Harry Svendsen

Ta døgnhvilen på lastebilcampen

Dalbu oppfordrer også yrkessjåfører til å ta døgnhvilen på stedet.

- Vi har en egen lastebilcamp hvor en kan stå trygt og samtidig ta del i det sosiale. Vel møtt!

Her er noen av høydepunktene:

- Lastebilutstilling fra da til nå: 1927 - 2018

- Juniorutstilling - Modellbilutstilling

- Blindsonedemonstrasjon

- Dropping av bil m/ frigjøring

- "Mini-messe" med utstilling av nye og brukte lastebiler, materiell og utstyr

- Salg av mat og drikke, pub på kvelden

- Trubadur på "Fredagspub'en"

- Lastebilcamp

------------------ ------------------