– DB Schenker vil gi Biltema en komplett, global og moderne logistikktjeneste. Dette sikrer effektivitet og en mer miljøvennlig transport koordinert i et nytt og moderne forsyningskjede-system, som reduserer Biltemas fraktkostnader for sjøfrakt med 50 prosent, sier konserndirektør Knut R. Svenningsen i Biltema.

Biltema har posisjonert seg sterkt i det nordiske markedet, og forventer en solid vekst fremover. For å kunne fortsette denne veksten og utviklingen, trengte Biltema en partner som kunne levere  moderne digitale logistikksystemer, og i tillegg håndtere distribusjonsvolumet til Biltema.

– DB Schencker er i stand til å oppfylle dette, og møter også våre krav til plassoptimalisering under transport, noe som igjen reduserer vår miljøbelastning. Nå ligger alt til rette for et sterkt og produktivt partnerskap, sier Svenningsen.

Fleksibilitet

Gjennom vurderingsprosessen satte Biltema også fokus på å finne en logistikkpartner som er fleksibel og løsningsorientert.

 – Det er viktig for oss at en transportpartner er tilpasningsdyktig, og kan takle raske endringer i fraktvolumet. Koronakrisen har vært et godt eksempel på dette, forteller Markedsansvarlig i Biltema, Monica Videm, til NLF.

Biltema har kommet positivt ut av koronakrisen takket være et stort volum med produkter på lager i Halmstad, Sverige.

– Vi har klart å fylle butikkhyllene med varer etter behov. Siden de fleste nordmenn skal feriere i hjemlandet i år, har vi hatt enorm etterspørsel eller sommervarer. Mot sommeren har fraktvolumet nesten doblet. Det er nettopp denne type markant økning i fraktbehov som en transportpartner må kunne takle, sier Videm.

Selv med uventede svingninger i fraktetterspørselen, mener Videm at det å drive forretning og å tenke miljø skal gå hånd i hånd.

– Det gjelder å tenke plassoptimalisering under transport, å fylle de bilene så effektivt som mulig. I tillegg har vi mange varer som går med tog, forteller Videm.

GLEDER SEG: DB Schenker ser frem til et langsiktig arbeid med Biltema. Foto: Stein Inge Stølen GLEDER SEG: DB Schenker ser frem til et langsiktig arbeid med Biltema. Foto: Stein Inge Stølen

DB Schenker er klare for det nye samarbeidet

– Vi ser frem til et langsiktig samarbeid der vi sammen fortsetter å utvikle logistikken og reduserer miljøbelastningen. I samarbeid med Biltema vil vi fokusere på digitale løsninger og kontinuerlig utvikle vår del av Biltemas distribusjonskjede, sier Mats Grundius, DB Schenkers administrerende direktør for Sverige, Danmark og Island.

Fakta:

Biltema ble grunnlagt i Linköping i Sverige i 1963, og selger varer innen kategorier som bil, bygg, båt, hjem og fritid. Biltema har 150 varehus i Sverige, Norge, Finland og Danmark – og over 5000 ansatte globalt. Sentrallageret ligger i Halmstad, på sørvestkysten av Sverige.

DB Schenker er en av verdens ledende globale logistikktilbydere, med over 75 800 ansatte på rundt 2000 lokasjoner rundt om i verden.

Les også:  – Uten lastebilen stopper Norge, uten lærlingen stopper lastebilen!