– Dette er den sektoren som skal ta de største utslippskuttene. Vi har en klimakrise, og vi er nødt til å levere. Det blir min hovedoppgave når jeg går inn og tar hovedansvaret i dette departementet.

Her overrekker Jon Georg Dale nøkkelkortet til samferdselsministerens kontor. Foto: Stein Inge Stølen Her overrekker Jon Georg Dale nøkkelkortet til samferdselsministerens kontor. Foto: Stein Inge Stølen

Dale: – Skulle gjerne fullført NTP-omlegging

Knut Arild Hareide møtte pressen på sitt nye kontor, mens Jon Georg Dale takket av som samferdselsminister etter ett år og fem måneder i stillingen.

– Det som jeg gjerne skulle ha fullført, er den omleggingen av NTP-arbeidet som startet da jeg kom inn døren her. Jeg hadde ønsket meg større politisk kontroll og ikke minst større mulighet til å faktisk realisere de prosjektene som ligger inne, fortalte Dale før han overrakte nøkkelkortet til Hareide.

Den påtroppende samferdselsministeren kunne fortelle hva han så frem til å sette på agendaen den kommende tiden. Klimakutt er prioritet nummer én, men trafikksikkerhet er vel så viktig.

– Tallene har heldigvis gått i riktig retning, men vi har likevel et stort arbeid foran oss. Jeg er selv syklist og mener at de myke trafikantene må ivaretas. Så ser jeg fram til å gjøre en jobb for hele Norge. Dette departementet er med på å skape vekst i hele landet, og det er utrolig viktig å lykkes med dette. Det handler om arbeidsplasser, om hvordan vi skal bevege oss.

– Har vært et dilemma

Han hadde også stor forståelse for de som er skeptiske til hans inntog i regjeringen.

– Det politiske Norge har endret seg. Det har vært et dilemma for meg hvilket svar jeg skulle gi til statsministeren, men jeg landet på å ta utfordringen, fortalte Hareide.

Han håper å overbevise skeptikerne gjennom de resultatene han leverer.

– Jeg ønsker å være en minister for hele den norske befolkningen. Jeg har fått et departement jeg kjenner godt.

Les også:  Regjeringen klar: Knut Arild Hareide blir samferdselsminister