– Med biogass har vi funnet en klimanøytral løsning. Målet er at hele vår flåte med egne lastebiler gradvis skal skiftes ut med klimanøytrale løsninger, sier konsernsjef Lars Arne Brøttem. 

Sammen med elektrisk drevne kjøleaggregater, sier Brøttem at dette er en svært god løsning både utslipps- og støymessig. 

– Denne investeringen alene reduserer selskapets klimautslipp med 3360 tonn CO2-ekvivalenter, om lag 10 prosent av konsernets samlede utslipp, forteller Brøttem. 

Biogassen skal leveres av selskapet Air Liquide, og produseres blant annet hos Greve Biogass i Vestfold og Telemark og hos Veas biogassanlegg i Asker.  

– For oss er dette et gjennombrudd for leveranser av flytende biogass til de tunge lastebilene, og derfor av stor betydning for vår utvikling av ny bærekraftig produksjon og distribusjon av biogass, sier Frode Halvorsen, administrerende direktør i Air Liquide Skagerak.

Bilene leveres av både Volvo Norge og Norsk Scania, og vil bli satt inn i drift i Vestfold, Telemark, Buskerud, Oslo, Vestland og Rogaland. De første bilene vil være på veien i løpet av høsten. 

Nor-log Gruppen er morselskap for Suldal Transport AS, Miniekspress Transport AS og Nor-log Thermo AS. Selskapet har 530 ansatte, og sysselsetter 250 egne og 235 innleide biler og sjåfører. Konsernet har et landsomfattende nett med 19 terminaler, og har en planlagt omsetning på 1,5 milliarder kroner i 2020. 

Les også:  En visjon som ble en realitet

Med miljøet i fokus: Fra venstre, daglig leder i Miniexpress, Kjell Skatvedt, og  konsernsjef i Nor-log Gruppen, Lars Arne Brøttem. Foto: Jamieson Pothecary Med miljøet i fokus: Fra venstre, daglig leder i Miniexpress, Kjell Skatvedt, og konsernsjef i Nor-log Gruppen, Lars Arne Brøttem. Foto: Jamieson Pothecary