– Vi er glade for å få plasser der vi vet det er åpent. Mange sjåfører kjører faste strekninger, og når det plutselig er stengt der de pleier å ta hvilen, skaper det utfordringer. Døgnhvileplasser som denne, som er tilrettelagt for kjøre- og hviletid, bidrar til å gi sjåførene en arbeidsdag som de kan holde ut med i mange år, sier Tore Velten. 

NLF Innlandet har jobbet målbevisst for å få flere døgnhvileplasser i regionen, og gleder seg over at påtrykket bærer frukter. De har også gitt lokalt tilskudd til en snøryddingsrampe på denne døgnhvileplassen.

– Vi mangler fortsatt noen døgnhvileplasser i distriktet, men det er svært positivt at det har blitt en løsning for riksveg 2 i Kongsvinger. Minst like viktig er det at det blir en døgnhvileplass på E16 i Kongsvinger/Sør-Odal. Vi vil ikke gi opp den kampen, lover regionsjef Innlandet Guttorm Tysnes, og gir samtidig ros til Odal Lastebileierforening for stort engasjement.

15 oppstillingsplasser

I Kongsvinger-området har ikke tungbilsjåførene hatt noe egnet sted å ta sin lovpålagte hvile. Det har de fått nå. 1. februar åpnet den nye døgnhvileplassen på Roverud med 15 oppstillingsplasser, oppholdsrom og sanitæranlegg.

Her er det drivstoffanlegg og storbilvask, og dekkreparasjonsverksted 200 meter unna. I tillegg har sjåførene wifi-tilgang, matvarebutikk i gangavstand og turområder i umiddelbar nærhet. Døgnhvileplassen ligger langs fylkesveg 205, 250 meter fra riksveg 2.

Brandval Bil og TF Maskin drifter plassen

– Vi er veldig glade for å kunne tilby tungbilsjåførene en så godt tilrettelagt døgnhvileplass, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Cato Løkken.

– Brandval Bil/TF Maskin ved Terje Furuseth var eneste tilbyder da vi lyste ut anbudskonkurransen om etablering og drift av en døgnhvileplass i Kongsvinger-området. De leverte et godt tilbud som oppfylte alle våre krav, og vel så det.

Avtalen mellom Statens vegvesen og Brandval Bil AS/TF Maskin gjelder i ti år, med mulighet for forlengelse i to år. Statens vegvesen betaler Brandval Bil AS/TF Maskin en årlig leie som skal dekke drift og vedlikehold av plassen. Den årlige leieprisen er 930 000 kroner.

Ønsker attraktive døgnhvileplasser

 Vi ønsker å inngå avtaler med private aktører som har egeninteresse av å holde døgnhvileplassene i god stand så de blir attraktive for sjåførene, sier Løkken.

Terje Furuseth i Brandval Bil AS/TF Maskin er glad for at denne plassen åpner nå.

– Siden det er langt til neste døgnhvileplass, har sjåførene måttet ta hvilen på steder som ikke er tilrettelagt for det. Denne plassen fyller derfor et stort behov og blir et løft for transportnæringa, sier Terje Furuseth.

Les mer om døgnhvileplasser i Norge på Statens vegvesens nettsider

Les også: Girteka lovet 1000 hostellovernattinger til sine sjåfører. Det skjedde ikke.

Roverud døgnhvileplass har femten plasser, egen snøryddingsrampe og gode muligheter for å kunne ta seg en gå- eller løpetur i nærområdet. Foto: Siv Kilskar, Statens vegvesen Roverud døgnhvileplass har femten plasser, egen snøryddingsrampe og gode muligheter for å kunne ta seg en gå- eller løpetur i nærområdet. Foto: Siv Kilskar, Statens vegvesen

Døgnhvileplassen ligger på Roverud, nord for Kongsvinger, 250 meter fra riksveg 2 langs fylkesveg 205. Foto: Statens vegvessen Døgnhvileplassen ligger på Roverud, nord for Kongsvinger, 250 meter fra riksveg 2 langs fylkesveg 205. Foto: Statens vegvessen