Dagens sjåfør: Glenn Råna

Kommer fra: Arendal og bor i Froland

Kjøretøy: Scania 450 - som å sitte i en Stressless

Kjører for: Transport-service Arendal

Er bedriften du jobber for NLF-medlem?

– Ja

Hva er ditt kjøreområde?

– Arendal til Porsgrunn og videre til Skien med retur. Denne ruten kjører jeg mandag til fredag, og har gjort dette i21 år. Alle dager er forskjellige.

Hvor lenge har du kjørt lastebil?

– Nå har jeg kjørt lastebil i 30 år i år, men jeg har kjørt stykkgods i 33 år hvor jeg startet med liten bil.

Hvordan trives du bak rattet?

– Jeg trives veldig bra. Det er dette jeg er god til og det er mitt yrke. Det er fint å treffe mange kunder og mye forskjellige folk i løpet av arbeidsdagen. Jeg forsyner blant annet Hydro, men under korona ble det også mange leveringer for privatpersoner.

Hvordan er det å jobbe om sommeren når andre er på ferie?

– Nå skal jeg jobbe fram til 19. august. Etter det kan jeg og kona reise til Syden. Vi skal reise til Kreta som er en fin plass. Jeg velger å jobbe om sommeren slik at de som har barn eller barnebarn kan ta seg fri i skoleferien. Det blir mindre gods på bilen og flere av de store bedriftene som stenger i fellesferien. Det fører til at det noen ruter blir slått sammen, så det er like mye trøkk.

Hva skal til for å rekruttere nye lastebilsjåfører?

– Det må ikke bli vanskeligere teori enn nødvendig, for vi er ikke teoretikere. Videre synes jeg det er viktig at bedrifter stiller opp med lærlingeplasser. Lærlinger må følges tett og det er viktig ned positivitet og vise hva yrket har å by på.

Hvordan har krigen i Ukraina påvirket din arbeidsdag?

– Krigen i Ukraina har ikke påvirket hverdagen i forhold til jobb. Men personlig tenker jeg mye på dette og det er helt forferdelig det som skjer. Verst er det for barna som vokser opp i krig og mister sine foreldre.

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier?

– Det er greit, men jeg bryr meg ikke med dem. Jeg forholder meg til regler så godt jeg kan uansett. Vegvesenet har sin jobb å gjøre, og det må vi ha respekt for.