Det er Romerikes B lad som skriver om lastebilsjåfør Frank Grønseth, som fortviler etter at tyver har stjålet diesel for nesten 20.000 kroner de siste dagene. 

Det nye «gullet»  

Avisen skriver videre at bare den siste uken har politiet meldt om flere tilfeller av dieseltyverier på Romerike. En av de mange lastebilsjåførene som er rammet er Frank Grønseth. 

 De to tyveriene har kostet Grønseth dyrt. 

– Diesel har blitt som gull i disse tider, og det har kostet meg 18.000 å fylle opp tanken etter de to tyveriene. Forsikringen dekker ikke dieseltyveri, så dette er å regne som tap. Det er klart dette koster fryktelig mye penger, og drivstoff er den største utgiften vi har. Det gjør skikkelig innhogg i økonomien når sånt skjer, sier Grønseth, til Romerikes Blad. 

Vanskelige å etterforske 

Tjenestestedsleder ved Aurskog-Høland politistasjon, Per Stenslet, forteller til nyhetsstedet at det trolig er mobile vinningskriminelle fra utlandet som står bak tyveriene. 

– I utgangspunktet er ikke dette prioriterte saker, men på Romerike foregår det en satsing mot mobile vinningskriminelle, sier han til Romerike Blad. 

NLF er kjent med problemet 

Markedsdirektør, Kjell Olafsrud, i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) er godt kjent med problemet. Han forteller at de har jobbet mye med utfordringen, men at det ikke er enkelt å gardere seg mot dieseltyverier. 

– De færreste jeg kjenner til har låsbare lokk, fordi de tyvene bryter dem opp og ødelegger for mange tusen kroner, eller borrer seg gjennom drivstofftanken, forklarer Olafsrud.  

Anbefaler å anmelde 

Olafsrud synes det er positivt at politiet har økt fokus på mobile vinningskriminelle i år. Han skulle gjerne sett at politiet gjorde enda mer. 

– Så lenge det er organisert kriminalitet, så kan vi ikke forstå at politiet ikke bruker mer tid på disse bandene som driver med dette, sier markedsdirektøren, som anbefaler alle å anmelde slike saker.