NLF vil være på plass under Arendalsuka 2023, som går av stabelen 14.-18. august.  

–  NLF er som vanlig sterkt representert med egne arrangementer, deltar i mange ulike debatter og arrangerer medlemsmøte, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.  

Han understreker at godstransport er noe som angår alle, enten direkte eller indirekte.  

– Alt vi handler, og alt vi omgir oss med, har på et tidspunkt vært på et lasteplan, og alle kan være med å påvirke hvordan den transporten foregår. Våre arrangementer vil utfordre politikere på hva de kan gjøre for å sikre transportnæringen gode konkurransevilkår i forbindelse med det grønne skiftet. Vi vil også utfordre transportkjøpere og oss selv på hvilket ansvar vi har, og gi vanlige folk noen verktøy til hva de kan gjøre for å bidra til mer bærekraftig transport, sier Mo. 

NLF med to viktige arrangementer 

Alt næringsliv er avhengig av transportnæringen, men er lastebilen nøkkelen til å nå bærekraftsmålene, eller er utslipp fra tungtransporten et nødvendig onde? Det er en av problemstillingen NLF løfter under det første arrangementet i Samferdselsteltet.  

Seminaret holdes mandag 14. August fra klokken 14:00 - 15:00. 

Her kan du se hele programmet for seminaret.  

På tirsdag 15. august har NLF gått sammen med Drivkraft Norge om et felles arrangement. Et av de store spørsmålene som man ønsker å få besvart er hvordan transportnæringen kan kutte klimautslippene mens de venter på at teknologien tar igjen ambisjonene. I tillegg reises spørsmålet om og hvor vidt politikerne spiller oss gode, eller stikker kjepper i hjulene for omstillingen. 

Her vil blant annet NLF presentere ulike scenarioer som viser hvordan tungtransporten kan nå 2030-målene, og hva som er vekstprognosene innen de ulike kjøretøyteknologiene og drivlinjene. 

Arrangementet starter klokken 17:00 og varer i en time. 

Se hele programmet her 

Medlemsmøte på Stoa 

Medlemsmøte er et stort arrangement som vanligvis er godt besøkt. Det er NLF Agder og Østre Agder Lastebileierforening som står for arrangementet, og det holdes hos Bertel O Steen i Bryggeriveien 5 på Stoa rett utenfor Arendal. Her vil medlemmene komme tett på politikere og andre beslutningstakere. Det jobbes med de siste detaljene, og programmet vil publiseres senere.  

Møtet starter klokken 18:00, men det er mulig å komme tidligere for å mingle. For de som ikke har mulighet til å komme, vil hele møtet bli streamet direkte, og sendingen starter før selve møtet hvor det vil bli intervjuer og annen underholdning. 

Her kan du melde deg på medlemsmøtet 

Ønsker alle velkommen til NLFs stand 

NLF har også egen stand, sammen med opplæringskontoret for transport og logistikk. Her vil det alltid være mulig å treffe tillitsvalgte fra Agder og Østre Agder lastebileierforening. Du finner dem i Peder Thomassons gate på stand nr. 172 og 173.  

– Jeg håper alle som har muligheten tar turen innom Arendal, og kommer innom vår stand der vi har stort fokus på rekruttering. Vi skal ikke bare jobbe for bedre rammevilkår for medlemsbedriftene våre, men også gjøre næringen mer attraktiv for unge og rekruttere morgendagens sjåfører, avslutter administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.