– Det er utrolig irriterende. Jeg synes også det er ubehagelig å vite at folk lusker rundt i området, sier Volden til Sandnesposten (bak betalingsmur). 

Nå har han tatt grep og har kjøpt inn kameraer og overvåker sine biler for å holde tyvene vekk.  

Rent tap

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) er kjent med situasjonen, og at slike tyverier går i bølger. 

– Det kan bli veldig dyrt og det utgjør et rent tap for sjåføren, sier regionsjef i NLF, Reidar Retterholt, til lokalavisen. 

Han viser til at det har vært en økning i dieseltyverier nå som dieselprisen har vært så høy. I flere tilfeller har det vært kriminelle bander som har forsynt seg, og som i tillegg har spesialisert seg på å stjele dyre bildeler som det er vanskelig å få tak i.  

Retterholt gir uttrykk for at politiet tar tyveriene på alvor, men han ønsker svært gjerne at de kunne tatt noen ekstra turer på områder der de vet det står lastebiler parkert. 

Har ikke ressurser til overvåking

Elisabeth Vorland, etterforskningsleder i Sandnes, forteller til nyhetsstedet at de ser den samme økende biltyveri-trenden som NLF ser. De har flere ganger gått ut og advart lastebileiere om dette, og bedt dem være årvåken. 

– Politiet har ikke ressurser til å aktivt oppsøke overnattingssteder for lastebileiere og lastebilene deres. Vi ber derfor igjen om at både bileiere og innbyggere melder i fra om mistenkelig atferd rundt parkerte lastebiler. Det vil være til stor hjelp og det gir oss større muligheter til å pågripe gjerningspersonene, sier Vorland til Sandnesposten.