If og NLFs trafikksikkerhetspris deles ut på NLFs landsmøte som arrangeres hvert annet år. Trafikksikkerhetsprisen skal gis til en bedrift som har hatt vesentlig mindre skader og ulykker enn gjennomsnittet for bransjen de siste fire til fem årene.

I år gikk prisen til Rune Jørgensen, som har vært medlem av NLF siden 1991. Selskapet holder til i Våler kommune og sysselsetter 39 lastebiler og sjåfører innenfor flere transportområder i anleggssektoren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OVERLEVERING: Nestleder i forbundsstyret, Anders Krog, fikk levert If og NLFs trafikksikkerhetspris til Rune Jørgensen i Våler på onsdag. OVERLEVERING: Nestleder i forbundsstyret, Anders Krog, fikk levert If og NLFs trafikksikkerhetspris til Rune Jørgensen i Våler på onsdag.

– Jeg takker stabile og flinke ansatte for at vårt fokus på trafikksikkerhet har gitt så gode resultater. Prisen på 30.000 kroner skal derfor gå til noe gøy til våre fantastiske sjåfører og ansatte,  sier Rune Jørgensen, som er svært fornøyd med prisen.

Lærlingebedrift

Prisen tildeles bedriften fordi de har sett viktigheten av rekrutering til sjåføryrket og er en viktig lærlingebedrift. Sjåførene følges opp av en engasjert bedriftseier hvor trafikksikkerhet står i førersetet.  

Etter noen litt utfordrende år med skadeutfordringer har selskapet de siste årene levert svært gode skaderesultater. Selskapet har kjørt med en skadefrekvens som er langt lavere enn snittet for bedrifter av samme størrelse. I tillegg har de nylig vært gjennom If Aktiv Sikkerhet og resultatet av dette er tydelig.

Holder fartsgrensen 

Ett av fokusområdene i bedriften er at de skal være på riktig side av fartsgrensene. Dette har gjort at de har et godt omdømme blant sine oppdragsgivere. Bedriften er Fair Transport sertifisert og er tidlig ute med og ta i bruk nye programmer som NLF tilbyr. 

De to andre nominerte selskapene til denne prisen var Måløy Container Transport og Tommy og Gunnars Transport.