Dagens sjåfør:  

Kjell Runar Grytdal 

Kommer fra:  

Støren 

Kjøretøy:  

Scania R650. Det er bilen sin  

Kjører for:  

Digre Transport 

Er bedriften du jobber for NLF-medlem? 

Ja 

Hva er ditt kjøreområde? 

– Kjører over hele landet 

Hvor lenge har du kjørt lastebil? 

– Jeg har kjørt siden 2001. Da tok jeg lappen og har kjørt siden. 

Hvordan trives du bak rattet? 

– Jeg trives veldig godt. Det jeg liker er friheten. Jeg kunne ikke tenke meg et annet yrke nå. Det ville heller ikke vært negativt om minstemann ville følge etter. 

Hvordan er det å jobbe om sommeren når andre er på ferie? 

– Siden jeg har små barn, må jeg ta litt ferie, men tenker ikke på det som noe negativt å også jobbe litt om sommeren.  

Hva skal til for å rekruttere nye lastebilsjåfører? 

– Jeg tror det er svært viktig å jobbe med lærlinger og mot yrket i skolene. Sjåfører må også bli flinkere til å snakke opp sitt yrke og ikke ned.  Når det er sagt, blir man ikke millionær av å være sjåfør, men man lever godt av det. Den friheten vi har er det ikke mangeandre yrker som kan skilte med. Vi får i tillegg sett hele landet og det er spennende. 

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier? 

– Jeg synes det er for mange som kommenterer negativt og det er mange verdensmestere. I tillegg blir ofte ting lagt ut som film. Vi må være snillere mot hverandre, for vi er alle kollegaer. 

Hvordan kan sikkerheten bli bedre på veien? 

– Vi trenger bedre veier og midtrabatter. Nå synes jeg mye av riksveiene begynner å bli bra, men fylkesveiene må det gjøres mye med. Dessverre har man blitt litt for vandt til at veiene er dårlig og nye E6 mellom Stjørdal og Trondheim er blitt en tragisk sak.    

Hva skulle du ønske andre bilister var flinkere til? 

– Folk må bli bedre til å holde hastigheten og ikke kjøre for fort. Man bør ikke ha så dårlig tid, og jeg kunne ønske at folk kunne stresse ned. Jeg har sett mange stygge forbikjøringer både av personbiler og andre lastebiler. Spesielt RV 3 etter klokken 21