Birgit og Arvid Grimstad fra transportbedriften Sigurd og Ola Grimstad var invitert til Sotins landskonferanse 23-25.mai for å fortelle om sitt arbeid rundt rekruttering.  Etter foredraget ble de holdt igjen på scenen når kåringen av årets lærebedrift skulle foregå. 

Det var en overasket og ydmyk Birgit og Arvid som mottok prisen for årets lærebedrift. 

Juryens begrunnelse var som følger

Bedriften juryen har valgt fyller alle kriteriene til årets lærebedrift. Dette er en lokalt forankret bedrift som er opptatt av lokal arbeidskraft som igjen skaper vekst i lokalmiljøet. Bedriften jobber aktivt med rekruttering, både gjennom sitt opplæringskontor og NLF. De deltar på kompetansehevende kurs via opplæringskontoret og fylkeskommunen. Bedriften har store krav til HMS, og alle lærlinger får grundig opplæring, gjennomgang og må signere på at de har forstått og godtatt HMS-reglementet.

 Bedriften stiller opp med materiell på alle tilstelninger i skolen eller i opplæringskontorets regi, og stiller med gratis leie av lokaler for undervisning til privatisteksamenskurs og andre kurs for lærlinger uavhengig av om de tilhører bedriften. De legger også til rette for deltagelse i både lokale og nasjonale konkurranser.

 Hver enkelt lærling får svært god oppfølging, og bedriften legger til rette for at vurderingssamtalene blir gjennomført i henhold til opplæringsloven i samarbeid med opplæringskontoret. Lærlingene får muligheten til å være innom forskjellig transport, og ender derfor opp med full kompetanse.

 Bedriften har siden 2005 utdannet 23 lærlinger i yrkessjåførfaget, og har per nå 11 lærlinger inkludert 3 fagbrev på jobb kandidater. Bedriften har de siste årene hatt fire til fem lærlinger til enhver tid, og har også stort fokus på jenter i bransjen. I løp av de siste årene har de ikke hatt noen som har avbrutt læretiden og dermed full uttelling på fagbrev. Etter endt læretid får alle lærlinger hovedsakelig tilbud om fast jobb, og de aller fleste fortsetter i bedriften. Dette sier noe om hvor god oppfølging lærlingene får, og hvor godt arbeidsmiljø de har i bedriften.

 

Prisen ble første gang delt ut i 2015. I perioden 2019 – 2021 var det ingen utdeling pga covid og restriksjoner. 
Her er de øvrige vinnerne:

2014       Posten Norge AS, avd transport Oslo

2015       Asko Agder AS

2016       Bring Transportløsninger AS, avd Lom og Otta

2017       Asko Nord AS

2018       Firda Billag AS

 

Birgit Grimstad sitter blant annet i NLFs faggruppe for rekruttering og er svært engasjert i arbeidet med å få rekruttert flere sjåfører til bransjen.

- Det er fint å bli annerkjent på denne måten, og det inspirerer oss til å fortsatt jobbe med det å bli bedre på å følge opp lærlingene våre, slik at de kan få en best mulig start på sjåføryrket, sier Birgit Grimstad.