Etter hendelsen har sjåføren fått mye hets. Flere har reagert med forakt på videoen, mens andre har gitt sjåføren full støtte. 

Viser forståelse 

Broom fulgte opp med et intervju med lastebilsjåfør Steinar Husby, som fortalte litt om hvilke utfordringer lastebilsjåfører møter på norske veier hver eneste dag. Han mener folk har for liten forståelse for dette og etterlyste større verdsetting av jobben yrkessjåførene gjør. 

– Jeg er absolutt ikke tilhenger av idiotkjøring, blinking og tuting, men jeg forstår godt frustrasjonen lastebilsjåføren må ha kjent på. Og det har nok hendt at jeg har gjort noe av det samme selv, sier lastebilsjåfør Steinar Husby til Broom. 

– Nå vet jeg ikke hva som skjedde i dette tilfellet, men generelt opplever vi ofte at bilister ikke ønsker å slippe oss forbi. Mange ligger langt under fartsgrensen, særlig nå på sommeren. Feriebilister har gjerne all verden av tid og elbilister skal regenere i nedoverbakkene. Når vi kommer og vil forbi, glemmer de kanskje at vi har et svært viktig samfunnsoppdrag, sier han. 

Les hele saken med Husby på TV2 

– Alle skal følge trafikkreglene 

Markedsdirektør i Norges Lastebileier-Forbund, Kjell Olafsrud, mener at Husby beskriver utfordringene sjåførene møter hver dag. 
 
– Samtidig er vi svært tydelige på at vi på ingen måte stiller oss bak oppførselen til sjåføren som ble filmet. Alle skal følge trafikkreglene, det lærer alle som tar førerkort. Og yrkessjåfører skal gå foran som gode eksempler, noe de fleste heldigvis gjør, sier Olafsrud. 
 

Viktig samfunnsoppdrag 

Han trekker fram at foreningen blant annet arrangerer trafikksikkerhetskurs og holdningskampanjer for NLF-medlemmene, som igjen kjører jevnlig oppfølging mot sjåførene sine. 

– Når man møter en yrkessjåfør på veien, er det viktig å huske at vedkommende er der for en grunn. Sjåføren frakter kanskje medisinen du er helt avhengig av, eller maten som må ut til butikkene. Jobben vedkommende gjør, er helt avgjørende for at samfunnet skal gå rundt, understreker Olafsrud. 

Les hele intervjuet med Olafsrud på TV2