NLF

Girteka til Transportkonferansen 2018

Girteka uttrykker støtte til NLF og NLA i kampen mot den massive liberaliseringen i kabotasjeregelverket som EU foreslår. NLF har invitert den omstridte transportkjempen til NLFs Transportkonferanse.

Siden oppstarten i 1996 med en bil og tre ansatte har Girteka opplevd en enorm vekst fram til dagens nærmere 4000 biler og 9500 ansatte. Under NLFs Transportkonferanse 19. januar neste år kommer sjefen for Girtekas satsing i Skandinavia, Kestutis Cizikas og samfunns- og kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen, for å fortelle om selskapet og forretningsmodellen deres. Tittelen på programposten er ikke særlig blyg; «Slik skaper vi Europas største og beste transportselskap.» 

På konferansen tar Girteka bladet fra munnen og slutter seg til NLFs kamp mot liberalisering av kabotasjeregelverket. 

- Vi trenger ingen liberalisering i EUs kabotasjeregelverk. Det er ikke der vi tjener pengene våre, det er på internasjonal transport. Faktisk kunne man strammet regelverket ytterligere inn. Alt vi trenger er muligheten til å kjøre ett lass fra sør til nord når vi har levert vår internasjonale last og skal bevege oss ut igjen. sier Kaas Mortensen.

Direktør Geir A. Mo i NLF skjønner at det kan virke provoserende på enkelte at NLF ønsker velkommen til en bedrift som for mange er selve symbolet på konkurransen fra øst.

- Det viktigste for NLF er like konkurransevilkår – og som en del av det et strengere kabotasjeregelverk. Vi opplever at Girteka støtter oss i dette arbeidet, samtidig er de ett av europas største transportselskaper. Jeg er sikker på at NLFs medlemsbedrifter kan la seg inspirere av et foredrag om Girtekas utvikling og ser frem til å overvære både innledningen og den påfølgende diskusjonen. Uansett er det gledelig at en så stor aktør i næringen flagger samme syn som oss i den viktigste saken for vår næring på lenge, sier Mo.

NLFs Transportkonferanse 2018 arrangeres i år på Holmen Fjordhotell i Asker den 19 og 20 januar 2018.

MELD DEG PÅ HER!

PROGRAM FOR TRANSPORTKONFERANSEN 2018

Flere saker om NLFs Transportkonferanse 2018.