NLF

NRK setter dieseltyveri på agendaen

I kveld vil NRK Brennpunkt sende en dokumentar som viser hvordan det egentlig står til med politiets behandling av dieseltyveri og øvrig vinningskriminalitet. Bildet som tegnes er ikke positivt.

Politiet i Hordaland er pålagt å legge vekk vinningsforbrytelser, melder NRK i dag. Selv dieseltyveri hvor tilståelse foreligger, blir henlagt. I mellomtiden forsvinner diesel til flere hundre tusen kroner.

- Vi er nødt til å prioritere grov vold, grove sedelighetsforbrytelser og organisert kriminalitet. Konsekvensen blir at noe må ligge, sier Gunnar Fløystad, påtaleansvarlig ved Vest politidistrikt til NRK Dagsnytt.

På grunn av denne prioriteringen, er vinningskriminalitet uten personskade bortimot risikofritt.

Ny undersøkelse viser dyster utvikling

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Geir A. Mo, er ikke enig i verken prioriteringen eller klassifiseringen av dieseltyveri som vinningskriminalitet.

- Det er helt åpenbart at det står organiserte nettverk bak. Derfor burde politiet behandle sakene som det de faktisk er, nemlig organisert kriminalitet, sier han.

En fersk undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av forsikringsselskapet IF og NLF viser at flere i transportbransjen opplever tyngre og mer alvorlige kriminelle forhold nå enn før.

Les mer om undersøkelsen her

Brennpunkts dokumentar har fått navnet Forbrytelse uten straff og sendes på NRK1 klokken 21:30.

PS: Dokumentaren er tilgjengelig på nett-TV allerede fra klokken 15:00.  Klikk her for å se den på nett