NLF

Nyhetsbrev 17. september 2015

Valget er over og de politiske partiene feirer sine seiere eller slikker sine sår. Fra NLFs side har det vært gjort mye godt arbeid i valgkampen og mange politikere har forpliktet seg for de kommende fire år. Nå er det viktig at vi planlegger oppfølgingsmøter med nye ordførere, utvalgsledere og by/fylkesråder etter hvert som disse blir valgt. De må ikke få lov å glemme sine løfter til oss!

Arbeidsgivers styringsrett – kurs 11.november mot fulltegning

Dette kurset, som NLF Arbeidsgiver har satt opp 11.november, er nå i ferd med å bli fulltegnet. Beskjeden til alle interesserte er derfor klar: «førstemann til mølla gjelder».

Hvis kurset blir overtegnet med god margin setter vi opp et nytt senere.

Meld deg på! For nærmere informasjon om program og påmelding klikk HER.

På riktig side – fra prosjekt til program.

Det er bestemt at På riktig side skal fortsette ut over tre-års perioden. Dermed er prosjektet omgjort til et program. Nye spennende elementer er i disse dager under produksjon og vi ser frem til å presentere dette for medlemmene.

Ett av de nye elementene er at man elektronisk lager et E-Learning- og modulbasert program, som medlemsbedriftene i På riktig side kan bruke ovenfor sine ansatte i forbindelse med omdømme og den skadeforebyggende delen av programmet.

Endringer for NLF Magasinet og nettsiden

Tore Bendiksen fratrer som redaktør i Norges Lastebileier-Forbund fra 1. desember 2015. Dette skjer etter at årets siste NLF Magasin (nr. 8) er produsert. Bendiksen går over i en frilanserrolle og vil fortsette å utføre oppdrag for NLF. 

Vi utlyser nå to stillinger hos NLF; en stilling som journalist med digital kompetanse og en stilling som kommunikasjonsrådgiver. Vi legger opp til tiltredelse etter nyttår. 

Kjell Olafsrud vil administrere NLF Magasinet, mens Geir A. Mo fortsetter som ansvarlig redaktør.  

NLF spesialistene i If samlet i Trondheim og Oslo

Denne uka har NLF spesialistene i If vært samlet i henholdsvis Trondheim og Oslo for å lære mer om hva NLF og lastebilnæringen har behov for. Jens Olaf Ruud og Kjell Olafsrud har foredratt om alt fra bransjens utfordringer og muligheter til våre nyeste tilbud om ISO sertifisering via KMV og nyheter med programmet På Riktig Side

NLF og Transportkompetanses bedriftslederskole tar form

Prosjektgruppen som arbeider med den nye bedriftslederskolen har vært samlet denne uka og vi ser konturene av en innholdsrik bedriftslederskole som vil kunne gi mange av NLFs medlemmer et godt faglig løft. Planen er at bedriftslederskolen skal være klar for presentasjon i løpet av vinteren og at de første kursdagene kommer i gang våren 2016.

Det nærmer seg flytting i region 2

9. oktober 2015 er satt som flyttedag. Da blir det nye regionslokalet åpnet i det gamle Prøysenhuset på Rudshøgda. NLF har to kontorer i et nytt påbygg. Her blir vi samboere med MEF Region Øst, Transportkompetanse, Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (MEF), opplæringskontor for transport- og logistikkfag i Hedmark og opplæringskontoret for service og samferdsel Oslo og Akershus.

Guttorm Tysnes: Vi får nye og flotte lokaler, tilgang til møterom og et auditorium med 150 plasser. Så her vil det skje mye. God lastebilparkering blir det også. Stikk innom!

Venner på veien – vi er i gang!

Både i Trondheim og Alta har det vært skolearrangement, med stor interesse. Kanskje til og med for stor. 70 stykker er for mange på lekematta, og da kan det gå i kluss for noen og enhver. Prosjektet blir også omfattet med stor interesse i Hedmark og Oppland, der tre steder skal besøkes i nær fremtid. Lokalpressen har møtt frem. Disse gir Norges Lastebileier-Forbund et godt omdømme. Venner på veien «rulles» nå ut over hele Norge.

Nytt sertifikat for brøytebilsjåfører

Nettbaserte prøver for verifisering av vinterkompetanse av brøytebilsjåfører blir obligatorisk, og det er entreprenørene som får ansvaret for at sjåførene kan faget. 

Les mer om saken på våre nettsider

Press på Samferdselsdepartementet

Avgiftsfri dieselsvindel settes på dagsorden.

Les mer om dette på våre nettsider: