NLF

Nyhetsbrev 8. april

HØRING: Vegdirektoratet sender nå på høring forslag til endrede regler om tillatt høyde for slepvogn som inngår i tømmervogntog. Foto: Stig Odenrud HØRING: Vegdirektoratet sender nå på høring forslag til endrede regler om tillatt høyde for slepvogn som inngår i tømmervogntog. Foto: Stig Odenrud

Høring tømmervogntog
Vegdirektoratet sender nå på høring et forslag til endrede regler om tillatt høyde for slepvogn som inngår i tømmervogntog med lengde mellom 19,50 og 24,00 meter.

Dokumentene vil bli tilgjengelig her

Høringssvarene kan sendes per post til Statens vegvesen Vegdirektoratet, Pb. 8142 Dep, 0033 Oslo, eller elektronisk til firmapost@vegvesen.no, og merkes 2015/037453. Tidsfrist: 18. mai.
NLFs medlemmer som deltok på tømmerseminaret tidligere i år ble orientert om denne høringen der.

.

Retrett om løyver
Forbundsstyret i NLF har reagert kraftig på at man ved å søke om ett ekstra løyve også måtte fornye og betale gebyr for alle tidligere utstedte løyver. Samferdselsdepartementet er enige og gjør retrett.

LES MER HER

.

Trøblete tollpraksis? - Dine tilbakemeldinger ønskes
Siden 2013 har Tollvesenet arrangert en årlig tolldag spesielt beregnet på næringslivet.
NLF er invitert med i gruppen som skal planlegge Tolldagen 2015, og vi vil gjerne ha ideer og innspill fra deg til saker som bør tas opp. Dette er en ypperlig anledning til å sette viktige saker for lastebilnæringen på dagsorden – noe som igjen kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for din bedrift.

Ta kontakt med «vår mann» i planleggingsgruppen for Tolldagen 2015, Olav G. Hermansen, på e-post ogh@lastebil.no eller på tlf. 941 45 960. 
Siste frist for tilbakemelding er 20. april.

.

Nytt kurs om lokale lønnsforhandlinger 20.mai
Din bedrift, om den har tariffavtale eller ikke, vil bli møtt med lønnskrav fra de ansatte også i år.

Vi vet at de fagorganiserte har blitt mer proffe forhandlere. På årets tariff- og arbeidsgiverkonferanse uttrykte deltakerne stor interesse for at NLF Arbeidsgiver setter opp et «forhandlingskurs».

Kurset går 20. mai på Thon Hotel Slottsparken i Oslo. Robert Aksnes hos NLF-Advokatene skal være hovedforedragsholder. Han har lang og solid fartstid fra tariff- og arbeidslivsjuss med fokus på lastebilnæringen. Her blir det mange nyttige tips å hente.  Merk derfor av datoen i kalenderen allerede nå! Nærmere informasjon om program, påmelding og pris blir lagt ut på NLFs nettsider.

.

Kampen mot tomgangskjøring
En rekke bedrifter er med i NLFs prosjekt «På riktig side» Ett av temaene prosjektet tar for seg er tomgangskjøring. 10-15 minutt tomgangskjøring i timen er ikke uvanlig.

LES MER OM DET HER

.

Rådgiver ansatt

Frank Lauritz Jensen (52) fra Bodø er ansatt som NLFs nye rådgiver i Region 7. Han skal ha base på NLF-kontoret i hjembyen, og starter i jobben 1. mai.

Han kommer fra stillingen som daglig leder i Superb Design. Frank er gift og har fire barn.

.

Bli med NLF på Allure of the Seas 17.-24. september 2015
En faglig og sosial opplevelsesreise med verdens største cruiseskip.
Seilingsplan: Roma – Napoli – til sjøs – Barcelona – Palma de Mallorca – Marseille – Pisa/Firenze - Roma.

LES MER OM PROGRAM OG PÅMELDING HER

.

Bli med NLF til fantastiske Edinburgh 7.-11. oktober 2015
Kombiner faglig påfyll med å oppleve den skotske hovedstaden sammen med gode kollegaer.

Vi har satt sammen et komplett program for NLF i Edinburgh, hvor du får oppleve høydepunktene i denne staselige byen og den skotske landsbygda, kombinert med et faglig program i regi av NLF.

LES MER OM PROGRAM OG PÅMELDING HER

.

NLF redaksjonen
Redaksjonen er i innspurten på NLF Magasinet. Det neste kommer ut i månedsskiftet april/mai.

Tips blir satt pris på. Send gjerne en tekstmelding, ta en telefon, eller send noen få linjer på epost.  Har du forslag til saker som bør/kan omtales kan du kontakte Tore Bendiksen eller Stig Odenrud.

Dette kan ende opp som en lenke-sak på lastebil.no, i magasinet eller bare en lenke på Facebook. På Facebook er det snart 13.000 personer som følger NLF. Hver uke får fra 40-200.000 lesere med seg hva som legges ut der.