NLF

Korona-status fra NLF 06.04.20

– Urettferdig!

Statens kompensasjonsordning til koronarammet næringsliv er fordelaktig for dem som opplever helstenging på grunn av statlige føringer under koronakrisen. Flertallet av bedriftene i transportnæringen må ta til takke med en lavere kompensasjon, og må betale egenandel i tillegg.
– Unødvendig og urimelig forskjellsbehandling, mener NLF-direktør Geir A. Mo.

Stortinget vedtar kompensasjonsordningen i morgen, med utgangspunkt i Regjeringens forslag fra forrige uke. NLF har reagert spesielt sterkt på egenandelen transportnæringen vil måtte betale, og har jobbet for å endre forslaget. Vi følger spent med på hva som blir vedtatt, og kommer tilbake med nærmere informasjon om kompensasjonsordningen på onsdag.

Les mer i vår nyhetssak/pressemelding på lastebil.no

Her kan du lese hvilke tiltak for transportnæringen NLF spilte inn til Stortinget 27. mars

Billettering på ferjer i gang igjen

Fra i dag fungerer billetteringen på ferjene igjen. Billetteringen skjer automatisk via AutoPASS eller ved at skiltene bli registrert ved ombordkjøring. Passasjerer i kjøretøy og til fots reiser fortsatt gratis. Rabatter fungerer som vanlig. De som ikke har avtale, får faktura i posten – uten å måtte betale ekstra for det. 

Stortinget vedtok nylig at billettprisene på riksvegferjer skal reduseres, og siden har flere fylker gjort det samme. Rabattene er lagt inn i billettsystemet, og gjelder uansett om du har AutoPASS-avtale eller ikke. Alle ferjeselskaper har nok ikke oppdatert prislistene sine ennå, men du skal uansett være sikret riktig pris.

Les mer i nyhet fra Statens vegvesen

Les midlertidig forskrift om billettering på ferje

Alle førerprøver avlyst

Statens vegvesen avlyser alle førerprøver fram til og med 17. april. Nærmere informasjon om oppstart vil bli gitt i uke 16.

Les mer i nyhet fra Statens vegvesen

Vær føre var - bestill vinterdekk nå!

Koronakrisen skaper et svært uoversiktlig dekkmarked. Dekkprodusentene varsler allerede prisøkninger, og til høsten er det fare for dekkmangel. Det kan derfor være lurt å planlegge høstens innkjøp allerede nå. NLFs samarbeidspartner, Dekkmann, gir alle medlemmer et fantastisk godt tilbud på vinterdekk om du bestiller innen 30. april.

Les mer og gå til Dekkmanns tilbud på lastebil.no

Sykefravær blant ansatte - hva gjelder?

NLF har søkt svar på de viktigste spørsmålene om sykefravær de ansatte har, og funnet ut hvilke regler som gjelder i disse koronatider. 

Merk skillet mellom disse to: 

1. Dersom man har symptomer på forkjølelse, influensa eller andre symptomer på infeksjon, men IKKE har vært i kontakt med kjent koronasmitte eller vært på reise utenfor Norge, skal man være hjemme til man er helt friskt pluss minimum 1 dag til.

2. Dersom en har vært i kontakt med sikker koronasmitte eller vært i utlandet, skal man være i hjemmekarantene i 14 dager fra da man var eksponert eller kom hjem til Norge. Hvis man ikke utvikler symptomer på infeksjonssykdom i løpet av disse 14 dagene, kan man leve som normalt. Selvfølgelig innenfor de rådene og restriksjonene som myndighetene gir. Hvis en i løpet av hjemmekaranteneperioden får symptomer på infeksjonssykdom, for eksempel feber og hoste, men også andre symptomer som for eksempel sår hals, snue, influensalignende symptomer eller magesmerter og diaré, skal man isolere deg selv hjemme til man er helt frisk pluss minimum 7 dager til.

Les mer om ansatte og sykefravær under korona-epidemien

Neste korona-status fra NLF kommer onsdag – med påskekonkurranse!