NLF

Korona-status fra NLF 20.03.20

Pressede sjåfører: Vegvesenet reagerer

Kriser får som kjent frem både det beste og verste i folk. Mens mange nå bretter opp ermene og gjør en ekstra innsats for å holde Norge i gang, finnes det dessverre enkelte som ønsker å utnytte situasjonen for egen vinning.

Statens vegvesen har sendt oss en bekymringsmelding hvor det reageres sterkt på tendensen inspektørene nå opplever ute på kontrollplassene. De får tilbakemeldinger fra sjåfører som tvinges til å kjøre 13,5 timer, uavhengig av om det er nødvendig eller ikke.

Vi oppfordrer alle til å kun benytte unntaket i kjøre- og hviletidsreglene dersom det er strengt nødvendig for å gjennomføre transporten. Hvis dette unntaket utnyttes, fører det ikke bare til at sjåførene behandles dårlig. Det kan også få konsekvenser for trafikksikkerheten.

Oppfordring: Gi tommel opp til yrkessjåførene

I kampen mot koronaviruset står helsearbeidere i frontlinjen. Men der står de ikke alene. Mens mange av oss sitter i karantene, er yrkessjåførene fortsatt ute på vegen og sørger for at alle har god tilgang på mat og medisiner. Derfor fortjener de ekstra oppmerksomhet.

Med en video som nå spres for alle vinder i sosiale medier oppfordrer NLF alle til å gi tommel opp til yrkessjåførene. Dette kan enten gjøres rent fysisk hvis du ser en lastebil langs vegen, eller - for de mange av oss som sitter i karantene - ved å spre videoen til venner og bekjente. 

Se videoen her!

Bekymret for fremtiden? Ring en NLF-venn

Vi er nå inne i en tung tid med permitteringer, dalende etterspørsel og kanselleringer. For mange kan dette være en tung bør å bære.

Det er viktig at de som opplever bekymringer og tungsinn ikke går og brenner inne med disse tankene alene. Å kunne ventilere frustrasjonen kan være både sunt og nyttig. Ikke nøl med å ta kontakt med NLFs samarbeidspartnere (Circle K, If, Nordea m.m.) for å ta en koronaprat. Kanskje kan de hjelpe deg i din situasjon?

NLF har også Kollegahjelpen-tilbudet, hvor frivillige lastebileiere står parat til å bistå alle som har det tungt.

Kollegahjelpen kan nås på telefon 415 44 400.

Markedsplassen er nå åpen for alle

Tidligere denne uken åpnet NLF en markedsplass hvor transportører både kan formidle ledig kapasitet og etterlyse sjåfører under koronakrisen. Grunnet kapasitetshensyn ble det først og fremst behandlet forespørsler fra NLF-bedrifter. Men nå åpnes markedsplassen for alle transportører i Norge.

Her finner du markedsplassen

Status for tilgang på produkter fra Würth

Mange medlemmer benytter seg av produkter som leveres av vår samarbeidspartner Würth. Vi har tatt kontakt for å høre hvordan tilgangen er i koronatiden, og svaret er som følger:

Varetilgjengelighet

De aller fleste leverandører har bekreftet at de produserer og leverer som tidligere.

Dette gjelder imidlertid ikke typiske HMS-produkter som masker, engangsdresser, vernebriller og lignende. Her har Würth opplevd en eksplosjon i etterspørselen, både fra faste kunder og aktører som sykehus, brannvesen og politi. Engangshansker i nitril er det foreløpig grei tilgang på, men disse kan være utsolgt i kortere perioder. Tilgangen kan også endre seg på kort tid avhengig av restriksjoner fra myndighetene.

Importtransportene går stort sett som normalt, det vil si at det ikke er begrensinger på transport av varer inn til Norge. Würth må imidlertid forvente noen forsinkelser grunnet at mange ferger er tatt ut av drift, økt etterspørsel på flyfrakt, samt økt ventetid ved grensen grunnet tollklarering.

Lagerdrift og distribusjon

Würth har truffet strenge tiltak for å verne om lagerdriften og sikre leveringer til kundene. Dette gjelder alt fra strenge hygienetiltak til å skjerme lageret for alle som ikke jobber der.

I tillegg har Würth separert og isolert avdelinger og ressurser slik at lageret kan fortsette med tilnærmet normaldrift selv om det skulle oppstå fravær i en avdeling.

Transportpartnerne på distribusjon treffer tilsvarende tiltak for å sikre så normal leveranse som mulig. Mulige forsinkelser må likevel påregnes i dagens situasjon.