NLF

Korona-status fra NLF 28.04.20

Egenandelen halveres fra april

I dagens pressekonferanse fra myndighetene sa finansminister Jan Tore Sanner at det blir endringer i kompensasjonsordningen, slik at den treffer enda bedre ved søknadsrunden i mai:

– Den første justeringen handler om egenandelen. Den blir halvert til 5000 kroner for søknadene for april. Vi regner med å treffe 10.000 flere bedrifter. Ingen får kompensert alt, derfor beholder vi deler av egenandelen.

Han sa også at flere detaljer om endringene i kompensasjonsordningen kommer senere.

– Dette er et skritt i riktig retning, selv om det fortsatt er et godt stykke unna våre krav om likebehandling mellom bedrifter uavhengig av hvorfor de har tapt omsetning. Likevel gir det håp om at noen flere mindre transportbedrifter som er rammet av svikt i omsetningen, kan få litt igjen fra kompensasjonsordningen, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

Se finansminister Jan Tore Sanner snakke om næringslivet i dagens pressekonferanse (start opptaket og se fra 5:12 til 14:25)

Les også tidligere sak på lastebil.no om skuffende forskjellsbehandling

Snart normal drift hos Circle K

Det blir normal drift på alle Circle K-bensinstasjoner i løpet av en uke. Samfunnet åpner forsiktig opp, det samme gjør toalett- og dusjfasilitetene langs vegene. Dette er gode nyheter for yrkessjåførene, som får bedre og mer forutsigbare arbeidsforhold.

– Vi ser allerede tegn til økt trafikk, og flere stasjoner er tilbake til normale åpningstider. Fra og med 1. mai skal samtlige selskapseide stasjoner ha normale åpningstider, sier Chris Gregers hos Circle K Norge.

Langs riks- og europavegene i hele landet skal rasteplasser og døgnhvileplasser nå være tilgjengelige døgnet rundt.

Les mer i dagens nyhet på lastebil.no

Nye toalettanlegg

Statens vegvesen bruker penger etaten har fått bevilget fra krisepakka til å sette opp nye toalettanlegg på

  • riksveg 7 på Haugastøl på Hardangervidda
  • Bekkemoen rasteplass på E6 nord for Dovreskogen i Gudbrandsdalen

Arbeidene starter i mai, og anleggene skal være klare til bruk til sommerferien.

– På Bekkemoen har vi nettopp utvidet parkeringsarealet slik at det er nok plass til lastebiler, men penger til nytt toalettbygg hadde vi ikke. Nå gir koronamidlene oss mulighet til å gi de reisende et nytt toalettanlegg etter dagens standard, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les mer om oppgraderingen av rasteplassen på rv. 7 – Haugastøl

Les mer om oppgraderingen av rasteplassen på E6 – Dovreskogen

Deler av grunnkurset for tunge klasser kan gjøres på nett

Statens vegvesen legger om til mer nettbasert opplæring for å gjøre trafikkopplæringen enklere å gjennomføre. Det betyr at deler av grunnkurset for tunge klasser kan gjøres på nett. Dette er et ekstraordinært tiltak på grunn av koronapandemien.

Les mer i pressemelding om ekstraordinære tiltak for trafikkopplæringen

Oppkjøring for motorsykkel starter, fortsatt uvisst for tungbil

Oppkjøring på motorsykler starter i morgen. Det er fortsatt ikke klart når oppkjøring på bil og tungbil blir mulig.

– Statens vegvesen og trafikkskolebransjen jobber sammen med helsemyndighetene om å ferdigstille en bransjestandard for smittevern. Det er krevende å ha opplæring og oppkjøring med flere personer inne i et kjøretøy over tid og samtidig ta tilstrekkelig smittevernhensyn. Dette gjør at både føreropplæringen og oppkjøringene ikke er kommet i gang ennå. Vi har tett kontakt med helsemyndighetene og vil starte oppkjøring også for bil og tungbil så snart vi kan, sier Henning Harsem i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les mer om oppkjøring i pressemelding fra Statens vegvesen

Tilrettelagte teoriprøver i gang igjen

Fra i dag starter Statens vegvesen opp igjen tilbudet om tilrettelagte teoriprøver for dem som har søkt og fått innvilget slik prøve.

Les mer om tilrettelagte teoriprøver i nyhet fra Statens vegvesen

Yrkes-NM utsatt

Bilfaget tunge kjøretøy og yrkessjåfør var blant tretti yrkesfag i norgesmesterskapet (NM) som skulle vært avholdt i 2020. Nå er NM utsatt til 2021. Mesterskapet danne grunnlag for uttak til Yrkes-VM 2021, som finner sted i Shanghai, Kina.

Les hele saken på lastebil.no

Produksjon av nyttekjøretøy forsiktig i gang igjen

Flere produsenter starter opp igjen etter fabrikkstengning. Strategien er en forsiktig tilbakegang til normal produksjon.

Les mer på lastebil.no om hva som skjer hos Man, Mercedes-Benz/Daimler, Volvo/Renault, Scania og DAF

Medlemsundersøkelsen har svarfrist torsdag

Siden det er arbeidernes dag på fredag, har vi sendt ut denne ukes medlemsundersøkelse allerede i dag. Merk at svarfristen er torsdag!

Neste nyhetsbrev kommer torsdag.