- Vi er godt fornøyd med å ha kommet frem til en enighet, og at konflikt ble avverget. Den sikrer de ansatte i Veireno AS en skreddersydd avtale som bedriften kan leve med, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, og forbundssekretær i NTF, Ole Einar Adamsrød.

Bakgrunnen for konflikten lå i uenighet mellom NLF og NTF om hvilken tariffavtale som passet for Veirenos virksomhet. Bedriften driver innhenting og transport av husholdningsavfall.

Partene kom torsdag ettermiddag til enighet om en avtale som konkret er tilpasset Veireno AS. NLF og NTF har videre forpliktet seg til å fortsette forhandlingen om en landsdekkende tariffavtale som regulerer innhenting og transport av husholdningsavfall.

En belastende periode

Daglig leder i Veireno AS, Jonny Enger, er godt fornøyd med arbeidet som NLF og NTF har lagt til grunn.

- Denne perioden har vært svært belastende. Vi gleder oss til å legge konflikten bak oss og se fremover med et avtaleverk som alle kan leve med, sier han.

- Vi er glade for at vi har funnet en løsning for Veireno, og at NTF og NLF nå kan bruke sine ressurser på å utarbeide en generell avtale som kan passe for flere, sier Mo og Adamsrød.