- Vi har et helt unikt apparat av frivillige og engasjerte lastebileiere. De stiller opp landet rundt med både kunnskap og utstyr for å gi barna det beste utgangspunktet for å ferdes i trafikken. Dette er ekte hverdagshelter, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten.

Han er stolt av å kunne presentere resultatene av årets mange skolebesøk som i 2017 slo alle tidligere rekorder. Totalt har frivillige fra NLF stilt opp på 58 skoler, fra Jæren i sør til Troms i nord. Totalt har 3 200 barn i 1.-3. klassetrinn gjennomført NLFs undervisningsopplegg, som innebærer å oppleve blindsoner i og rundt kjøretøy, forstå viktigheten av synlighet og observasjon, i tillegg til å bli kjent med trafikale faremomenter gjennom praktiske øvelser, lek og moro.

Rekord også i sosiale medier

I tillegg til den praktiske opplæringen i klasserommet og i skolegården har NLF også produsert to informasjonsvideoer rettet mot barn og unge. Disse har også hatt et svært godt år i sosiale medier: Fra den første ble publisert for et års tid siden har filmene ”Stopp, se og vink” og ”Videoen alle syklister bør se” høstet nærmere 3 millioner visninger på Facebook, Youtube og andre avspillingstjenester.

- Målet vårt er å nå ut til flest mulig barn i de laveste skoletrinnene. Det beste hadde vært å besøke absolutt alle skoler i Norge, og det er det som er drømmen. I mellomtiden er det svært nyttig å spre disse videoene i sosiale medier. På den måten kan det viktige budskapet nå frem til de barna vi enda ikke har rukket å gi undervisning til, sier Velten.

Støtte fra Samferdselsdepartementet

Venner på veien ble etablert som et initiativ av forbundsleder Tore Velten tidlig på nittitallet, og har siden den gang vokst til et permanent trafikksikkerhetsprogram i regi av NLF. De siste årene har Venner på veien også mottatt støtte fra Samferdselsdepartementet, noe som har bidratt til å gi programmet et ekstra løft.

- Midlene vi mottar går uavkortet til å bedre tilbudet for barna og spre budskapet til enda flere. Uten støtten ville vi ikke kunne produsert informasjonsvideoene, og vi hadde ikke kunne tilby like mange undervisningsopplegg som vi gjør i dag. Vi retter derfor en stor takk til Samferdselsdepartementet og statsråd Ketil Solvik-Olsen, som vi vet er brennende opptatt av dette temaet, avslutter forbundslederen.